Skip to Content

Beach volleyn SM-kiertue käynnistyy Hiekkasärkiltä – sadan pelaajan raja rikki

Beach volleyn aikuisten SM-kiertue käynnistyy tulevana viikonloppuna 14.-16.7.2023 upeissa olosuhteissa Kalajoen Hiekkasärkillä. Mukaan ilmoittautui kaikkiaan upeasti 50 paria, 28 miehiin ja 22 naisiin. Määrä on kymmenen enemmän kuin viime vuoden Kalajoen osakilpailussa. Mukana turnauksessa nähdään myös kansainvälistä menestystä laajalti niittänyt kaksinkertainen olympiajkävijä ja EM-mitalisti Ekaterina Ukolova.

Yli 50 osallistuvan pariin eli 100 pelaajan on päästy kesän 2017 jälkeen vain kahdeksti aiemmin: Kalajoella 2021 (51) ja Helsingissä 2020 (56).

Turnausjärjestäjän puolesta Teemu Sorvoja on innoissaan kauden SM-avauksesta.

-Innolla odotamme kesän ensimmäistä SM-osakilpailua aikuisissa. Mahtavasti on porukka Kalajoen osakilpailuun löytänyt. Mielenkiintoiset sarjat tulossa sekä miehissä että naisissa. Tulee olemaan kovaa vääntöä turnauksen voitosta molemmissa sarjoissa.

Karsinnat pelataan perjantana kello 16 alkaen ja pääsarja polkaistaan käyntiin lauantaina kello 9 naisten ja kello 11 miesten peleillä.

Kalajoen Hiekkasärkät sijaitsee noin 6 kilometriä Kalajoen keskustasta etelään. Pelikentät sijaitsevat aivan Hiekkasärkkien ytimessä, ravintola Dyynin välittömässä läheisyydessä

Miehissä mukana on 28 paria, joista perjantain karsinnoissa aloittaa 20 paria pelaten kahsdeksasta paikasta pääsarjaan. Miesten turnauksen ykkössijoitettuja ovat viime kesän SM-hopeamitalistit eli Pennasen veljekset Arttur ja Valtter. Muut kärkisijoitetut ovat Teppo Pulkkinen / Pyry Topio, viime vuoden Kalajoen turnauksen voittajat Joona Ilomäki / Akseli Kouki ja nuorethaastajat Aleksi Hänninen / Veeti Viljamaa sekä Samu Pulkkinen / Samuel Vainio.

Villi kortti myönnettiin parille Ville Sorvoja / Otto Viitala.

Mielenkiintoisia nimiä miesten osallistujalistalla ovat lisäksi mm. Kalajoen viime kauden finalistit Kalle Kattelus / Marko Määttänen, 2016 ja 2017 SM-finalisti Miro Määttänen yhdessä Antti Ropposen kanssa. Lisäksi listalta löytyy tuttuja nimiä Mestaruusliigan kentiltä kuten hallitseva Suomen mestari Joel Laakso, Kasper Pennanen, Jyri Niemi, Otto Keinonen, Aleksi Oksanen, Tatu Venetjoki, Jonatan Störgård sekä Mikael Kyllönen.

Suoraan pääsarjaan selviytyneet miesten parit
Pennanen Arttur / Pennanen Valtter
Pulkkinen Teppo / Topio Pyry
Ilomäki Joona / Kouki Akseli
Hänninen Aleksi / Viljamaa Veeti
Pulkkinen Samu / Vainio Samuel
Kattelus Kalle / Määttänen Marko
Peltonen Sakari / Tuomela Marko
Sorvoja Ville / Viitala Otto (WC)

Naisissa mukana on 22 paria, joista karsinnoissa aloittaa 13 paria pelaten seitsemästä paikasta pääsarjaan. Turnauksen ykkössijotettuna on ”uusiopari” Tuuli Metsäkoivu / Elina Pirttimäki. Yhteistä historiaa löytyy viiden kesän takaa JNBT:ltä yhden turnauksen verran sekä opiskelijoiden EM-kisat viime kesältä. Tuuli Metsäkoivu on ehtinyt tänä kesänä sisarensa Katjan kanssa pelaamaan kolme kansainvälisttä Future-tason kisaa Lillessä, Spiezissä ja Helsingissä. Pirttimäki oli myös mukana Helsingin Future-kisassa Anniina Muukan kanssa.

Mielenkiintoisin nimi osallistujalistalla on kuitenkin eittämättä Katja Metsäkoivun pari Evgeniya Ukolova. 34-vuotias Ukolova on saavuttanut urallaan mm. EM-hopeaa 2015 ja ollut olympialaisissa viides Riossa 2016 sekä yhdeksäs Lontoossa 2012. EM-kisoissa Ukolova pelasi peräti 13 kertaa 2007-2020 ja MM-kisoissa viidesti. Varsinaisen aktiiviuransa nykyisin Suomessa valmentavan miehensä kanssa asuva ja valmentava Ukolova päätti 2020.

Muita kärkisijoitettuja ovat Ida Mämmi yhdessä Kalajoen viime kesän voittajan Oona Ojalan kanssa, Linnea Hautala / Sofia Mäkitalo ja Sara Tiihonen / Annika Waris. Tuttuja nimiä lentopallokentiltä osallistuajlistalla ovat mm. Veda Mansikkaviita, Assi Vainikka, Nea Subotic ja maajoukkueen mukana EM-kisoihin valmistautuva Yasmine Madsen.

Suoeraan pääsarjaan selviytyneet naisten parit
Metsäkoivu Tuuli / Pirttimäki Elina
Mämmi Ida / Ojala Oona
Hautala Linnea / Mäkitalo Sofia
Metsäkoivu Katja / Ukolova Evgeniya
Tiihonen Sara / Waris Annika
Järveläinen Mira / Väärälä Venla
Isokangas Maija / Tahkola Jenny
Mechniakov Jonna / Viitala Anni
Koskinen Emmi / Nirhamo Essi (lisätty keskiviikkona)

Karsinnat pelataan perjantaina kello 16-21. Otteluita on alustavan aikataulun mukaan miehillä 12 ja naisilla 7.

Karsinnan alustava aikataulu:
klo 16 miehet – 4 peliä
klo 17 naiset – 3 peliä
Klo 18 naiset – 4 peliä
Klo 19 miehet – 4 peliä
klo 20 miehet – 4 peliä

Naiset aloittavat pääsarjan lauantaina kello 9.00 ja 10.00 pelattavilla otteluilla, miehet kello 11.00 ja 12.00. Miesten finaali pelataan sunnuntaina kello 18 ja naisten kello 17.

Miesten osanottajat

Naisten osanottajat

Kalajoella pelataan viikonloppuna myös junioreiden SM-kiertueen osakilpailu keskiviikosta torstaihin sekä JNCT perjantaina ja JNBT lauantaina.

Beach volleyn SM-kiertue 2023

14.-16.7. Kalajoki
21.-23.7. Hyvinkää
28.-30.7. Sastamala
11.-13.8. SM-finaalit, Tampere

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Antti Saarimaa

Back to top