Skip to Content

Beach volleyn SM-kiertue jatkuu Kalajoella – isä-poika -kaksikko värittää miesten sarjaa

Beach volleyn aikuisten SM-kiertueen kesän toinen osakilpailu pelataan tulevana viikonloppuna 15.-17.7. Kalajoen Hiekkasärkillä. Mukaan ilmoittautui kaikkiaan 39 paria, 20 miehiin ja 19 naisiin. Karsinnat pelataan perjantana kello 17-19 ja pääsarjan polkaistaan käyntiin lauantaina kello 9 miesten ja kello 11 naisten peleillä

Miehissä mukana on 20 paria, joista perjantain karsinnoissa aloittaa kahdeksan. Miesten turnauksen ykkössijoitettuja ovat Team Aikalaki eli Pennasen veljekset Arttur ja Valtter, jotka olivat kauden ensimmäisessä osakilpailussa Sastamalassa hopealla nyt poissaolevien Jyrki Nurmisen ja Santeri Sirenin jälkeen.

Pekka Piippo lyö tällä kertaa ”hynttyyt yhteen” tuoreen nelikymppisten Suomen mestarin Jaakko Kesktalon kanssa kakkossijoitetussa parissa. Harri Suonikko / Saku Viljamaa ovat mukana jälleen, kuten myös mm. Kasper Pennanen / Vili Topio, viime kesän Kalajoen finalistit Joona Ilomäki / Akseli Kouki sekä Kalle Kattelus / Marko Määttänen.

Mielenkiintoinen pari on myös isän ja pojan kombo, Jarmo ja Veeti Viljamaa. Jarmo Viljamaa oli viime vuonna SM-finaaleissa välierissä, kun taas Veeti on tällä kaudella voittanut jo kaksi U18-sarjan osakilpailua häviämättä niissä erääkään parinsa kanssa. Viimeksi vastaava isä-poika -pari on nähty SM-kiertueella 2011, kun Ugis ja Elviss Krastins pelasivat yhdessä.

Jarmo Viljamaa nähdään tällä kertaa Kalajoen hiekoilla yhdessä poikansa Veetin kanssa. (Kuva: Antti Saarimaa)

Naisissa mukana on 23 paria, joista 13 saa suoran pääsarjapaikan. Turnauksen ykkössijotettuna on kentille palaava Oona-Maria Ojala yhdessä Vilhelmiina Prihtin kanssa. Kaksikko pelasi yhdessä 2018 U18 EM-kisoissa yhdeksänneksi. Prihti voitti Sastamalan avauskisan yhdessä Aliisa Vuorisen kanssa, joka ei nyt ole mukana maajoukkuenaisiemme tapaan. Naisten sarjassa nähdään näin uusia nimiä kärkitaistossa. Kärkisijoitettuja ovat Linnea Hautala / Sofia Mäkitalo, Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää ja Pinja Jokela / Hanna Kimpanpää.

Karsinnat pelataan perjantaina kello 17-20. Naisilla on luvassa kolme ja miehillä neljä karsintaottelua.

Miehet aloittavat pääsarjan lauantaina kello 9.00 ja 10.00 pelattavilla otteluilla, naiset kello 11.00 ja 12.00. Miesten finaali pelataan sunnuntaina kello 17 ja naisten kello 18.

Miesten osanottajat

Naisten osanottajat

Kalajoella pelataan viikonloppuna myös junioreiden SM-kiertueen osakilpailu sekä JNCT perjantaina ja JNBT lauantaina.

Kuva: Antti Saarimaa
Teksti: Toni Flink

Back to top