Skip to Content

Beach volleyn nuorten EM-turnausten peliparit valittu tälle kesällä

Beach volleyn Euroopan mestaruuksista pelataan U22, U20 ja U18 -ikäluokissa tänäkin kesänä. Suomen edustusparit tyttöjen ja poikien sarjoihin on valittu. Kaikkiaan Suomea edustaa EM-turnauksissa kahdeksan pelaajaa: Peppiina Mäenpää on mukana kaikissa ikäluokissa ja Ester Hirvonen sekä Veeti Viljamaa kahdessa eri ikäluokassa.

Lisäporkkananana EM-menestyksen lisäksi suomalaispareillekin on tulevat U19 ja U21 -ikäluokkien MM-kilpailut. Niihin selviää suoraan pääsarjaan EM-kisoissa vähintään viidenneksi sijoittuneet parit sekä karsintaan vähintään yhdeksänneksi sijoittuneet parit.

Viime vuoden vastaavissa EM-kilpailuissa parhaista suomalaissijoituksista vastasivat pojissa Sebastian Pozo Hernandez ja Arttur Pennanen U22-kisojen viidennellä tilalla ja tytöissä Vilhelmiina Prihti / Sara Sinisalo olivat yhdeksänsiä U22-kisoissa ja Sara Sinisalo / Anniina Muukka samoin yhdeksänsiä U20-ikäluokassa.

Suomen EM-kisajoukkueet ja kisapaikat sekä -ajat

U22 EM-kilpailut
26.-29.7. Timisoara, Romania
Anniina Muukka / Peppiina Mäenpää
Samu Pulkkinen / Samuel Vainio

Nuorten maajoukkueiden päävalmentajan Jussi Tommolan kommentit:

  • Molemmissa ikäluokissa edellisten vuosien tuloksien kautta alkulohkoihin ei etukäteen tule kuin yksi joukkue ylemmistä arvontakoreista, jonka tulisi avata hyvät mahdollisuudet minimitavoitteille eli lohkosta jatkoonpääsyn.
  • Molemmissa ikäluokissa on mukana pareja, jotka ovat kuluneena vuonnakin menestyneet maailmankiertueen Future -tason turnauksissa, jotka takaavat kovan tason molempiin sarjoihin.
  • Molemmissa sarjoissa on pelaajilla kokemusta aiemmista ikäluokista, joten sen kautta tavoitteena on saada oma pelitaso ulosmitattua kisoissa.

U20 EM-kilpailut
17.-20.8. Riika, Latvia
Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää
Aleksi Oksanen / Veeti Viljamaa

Nuorten maajoukkueiden päävalmentajan Jussi Tommolan kommentit:

  • Tytöissä yhteistä pelikokemusta on varsin paljon, joten sen kautta pelitaso on varmalla tekemisen tasolla jo turnauksen alusta lähtien.
  • Pojissa yhteistä pelikokemusta haetaan myös ennen kisoja, mutta pelaajien taitotason kautta uskon pelaamisen kehittyvän turnauksen aikana.
  • Molemmat parit nojaavat vahvasti tekniseen osaamiseen ja sen kautta tulosten saavuttamiseen. Tytöissä etukäteisranking antaa helpomman lohkon kisoihin, kuin pojilla jotka juuri välttävät kuitenkin raskaan karsintaturnauksen ennen turnausta. Lohkoon jatkoon molemmilla tavoitteena.

U18 EM-kilpailut
24.-27.8. Madrid, Espanja
Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää
Aleksi Hänninen / Veeti Viljamaa

Nuorten maajoukkueiden päävalmentajan Jussi Tommolan kommentit:

  • Molemmat parit ovat kisoissa kolmoskorissa arvonnassa, mutta uskon molempien tavoittelevan lohkon kärkisijaa ja sitä kautta yhden jatkokierroksen välttämistä turnauksessa. Eli ehdottomasti lohkosta jatkoon ja sitten molempien parien kerättyä jo myös Future -tasolta kokemusta on tavoitteena testata ja pelata aivan ikäluokan kärjessä olevien parien kanssa tasapäisesti.
  • Ylittämällä omaa pelitasoa on kaikissa sarjoissa mahdollista ehdottomasti mahdollisuudet parantaa ikäluokkien rankingsijoituksia tuleville vuosille.

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Antti Saarimaa ja CEV

Back to top