Skip to Content

Beach volleyn Nations Cupin lohkot arvottu

Beach volley Nations Cupin lohkot arvottiin maanantaina Luxemburgissa Euroopan Lentopalloliiton päämajassa. Ensimmäinen kierros pelataan touko-kesäkuussa myöhemmin ilmoitettavien maiden isännöiminä.

Arvonnassa seitsemän korkeimmalle rankattua maata laitettiin eri lohkoihin ja sen jälkeen serpenttiinijärjestelmällä kaikki loput heidän seuraksi. Miehissä jokaiseen lohkoon tuli viisi matta ja naisissa kolmeen, muihin neljä. Miehissä mukana on siis 35 maata ja naisissa 31.

Nations Cup pelataan nyt toisen kerran ja ensi vuonna 2024 sen arvo nousee ennestään, kun jaossa on voittajalle myös olympiapaikka.

Kolmanteen arvontakoriin sijoitetut miehet arvottiin samaan lohkoon Puolan, Ruotsi, Belgian ja Kyproksen kanssa. Ruotsilta löytyy mm. Euroopan mestarit ja Euroopan rankingakakkoset Åhman / Hellvig ja Puolalta rankingin neloset Michal Bryl / Bartosz Losiak.

Kakkoskorista arvotut Suomen naiset saivat lohkoonsa Latvian, Englannin ja Bulgarian. Latvian pari Anastasija Kravcenoka / Tina Graudina oli viime kauden Euroopan rankingin nelonen.Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen olivat rankingin 13.

Lohkojen voittajat selviytyvät kahdeksan joukkueen lopputurnaukseen, jonka kahdeksas maa on myöhemmin päätettävä isäntämaa.

Hallitsevat mestarit ovat miehissä Norja ja naisissa Sveitsi. Voittosumma on 24 000 euroa, kakkospaikinto 16 000 ja kolmospalkinto 12 000 euroa.

Nations Cupissa pelataan kahdella parilla, jossa kohdataan vastustajan parit ja voittojen ollessa tasan pelataan ratkaiseva kolmas ottelu ns kultaisena eränä, johon maat saavat valita aina vapaasti parinsa.

#beachnationscup #beachvolley

Back to top