Skip to Content

Beach volleyn EM-kesä käyntiin Romaniassa U22 -ikäluokalla

Beach volleyn EM-kilpailujen putki käynnistyy tällä viikolla Romanian Timisoarassa pelattavilla vanhimman juniori-ikäluokan eli alle 22-vuotiaiden kisoilla. Suomelta kisoissa on mukana Anniina Muukka / Peppiina Mäenpää ja Samu Pulkkinen / Samuel Vainio.

Naisissa Suomea edustavat 19-vuotias Anniina Muukka ja vasta 17-vuotias Peppiina Mäenpää. Naisten pari on jo kokenut arvokisakävijä iästään huolimatta. Yhdessä he ovat pelanneet 2021 U19 MM-turnauksen (25.) ja sen lisäksi Mäenpää 2022 U18 EM (17.) sekä U19 MM (37.) ja Anniina kolmet EM-kisat 2019 (25.), 2021 (17.) ja 2022 (9.).

Naisten turnauksen kuumimpiin suosikkeihin kuuluvat ainakin tanskalaiset viime vuoden EM-kakkoset Clara Windeleff / Sofia Nörager Bisgaard, jotka ovat myös olleet Iosin Futuressa neljänmsiä tänä kesänä ja viime vuoden naisten EM-9. Kovia haastajia ovat myös mm. latvialaiset Anete Namike / Varvara Brailko (EM-5. 2022) ja juuri Leuvenissa Futuressa neljänsi olleet sveitsiläiset Leona Kernen (17 v) / Annique Niederhauser.

Miesten parimme Samu Pulkkinen / Samuel Vainio, molemmat 20-vuotiaita, pelasi viime vuonna U20 EM-kisat sijoittuen 21:nneksi ja 2021 U19 MM-kisat ollen 33:s,

Miesten suosikkeihin voi nostaa ainakin Tsekin viime vuoden EM-5. kaksikon Jakub Sepka / Tomas Semerad, jotka olivat jo Elite16-kisassa Gstaadissa pääsarjassa mukana heinäkuun alussa sekä Helsingin Futuressakin edukseen esiintyneet norjalaiset Markus Mol / Jo Gladsöy Sunde, saksalaiset Maximilian Just / Lui Wüst ja itävaltalaiset Timo Hammarberg / Tim Berger. Hammarberghän on osittain suomalaisverinen isänsä puolelta. Myös Vantaalla Nations Cupissa nähty ruotsalaispari Jacob Hölting Nilsson / Hampus Ekstrand voidaan laskea helposti mahdollisiin menestyjiin.

Suomen EM-kisajoukkue Romaniassa: valmennusjohto Heikki Paija ja Jussi Tommola, joukkueen attasea Vlad, Samu Pulkkinen / Samuel Vainio ja Peppiina Mäenpää / Anniina Muukka.

Anniina Muukka / Peppiina Mäenpää:

-Lähdetään kisoihin hyvillä mielellä. Ehdittiin saada hyvä 2 viikon valmistautuminen Suomessa ja paikan päällä vielä muutama treeni edessä ennen actionia. Lähdetään pelaamaan ennakkoluulottomasti omaa rentoa peliä!

-Meidän vahvuudet on varmasti omassa syöttöpelaamisessa.

Samu Pulkkinen / Samuel Vainio

-Lähdemme Samun kanssa innolla peleihin. On hienoa päästä haastamaan Euroopan kärkipareja.

-Meidän suurin vahvuus on yhteinen pelikokemus. Olemme pelanneet parina jo vuodesta 2019. Myös torjuntapuolustus toimii meillä hyvin.

Nuorten päävalmentaja Jussi Tommola:

-Molemmissa sarjoissa edellisten vuosien tuloksien kautta alkulohkoihin ei etukäteen tule kuin yksi joukkue ylemmistä arvontakoreista, jonka tulisi avata hyvät mahdollisuudet minimitavoitteille eli lohkosta jatkoonpääsyn.

-Molemmissa sarjoissa on mukana pareja, jotka ovat kuluneena vuonnakin menestyneet maailmankiertueen Future -tason turnauksissa, jotka takaavat kovan tason molempiin sarjoihin.

-Molemmissa sarjoissa on pelaajilla kokemusta aiemmista ikäluokista, joten sen kautta tavoitteena on saada oma pelitaso ulosmitattua kisoissa.

Back to top