Skip to Content

Alatalo miesten lentopallomaajoukkueen apuvalmentajaksi – Rauhala fysiikkavalmentajaksi

Karelian Hurmoksen päävalmentajana miesten Mestaruusliigassa toimiva Matti Alatalo on miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajan Joel Banksin uusi ”oikea käsi” eli apuvalmentaja. Fysiikkavalmentajan tehtävän ottaa vastaan puolestaan Teemu Rauhala.

Sami Kurttila toimi edelliset neljä kautta apuvalmentajana ja Tommi Pärmäkoski kolme kautta fysiikkavalmentajana.

27-vuotias Matti Alatalo pelasi Mestaruusliigassa 2013-16 Perungan Pojissa 67 liigaottelua. Valmennusura käynnistyi Napapiirin Pallokettujen junioreissa 2016 ja kulki seuran edustusjoukkueen kautta VaLePan liigajoukkueen apuvalmentajaksi ja 1-sarjajoukkueen päävalmentajaksi 2019-2020 kaudelle. 2020 Alatalo siirtyi Karelian Hurmoksen liigajoukkueen päävalmentajaksi, jossa tehtävässä toimii nyt kolmatta kautta.

Matti Alatalo

Alatalo on innoissaan uudesta haasteesta.

-Olen erittäin otettu ja kiitollinen tästä tarjoutuneesta mahdollisuudesta. Innostuneena ja tosi motivoituneena liityn maajoukkueen mukaan. On hienoa päästä tuomaan oma työpanokseni sekä osaamiseni joukkueen eduksi!

-Uusien kokemusten ja uuden oppimisen lisäksi odotan erityisesti kovaa ja hedelmällistä työskentelyä staffilta ja joukkueelta, pistetään uutta vaihdetta silmään kesän aikana!

Alatalo on seurannut maajoukkueen edesottamuksia ensin pikkupoikana fanina ja lentopallon tultua ammatiksi sitten jo erilaisella silmällä.

-Valmennusuran alusta lähtien esityksiä on tullut seurattua ihan eri silmällä ja ajatuksilla, kuin nuorempana. Joel on tehnyt hienoa työtä viime vuosien aikana ja ajanut uusia asioita kärsivällisesti sisään, sekä tulevan visio on selkeä mihin miesten maajoukkuetta halutaan viedä. Askel kerrallaan ollaan menossa kohti uutta nostetta, onkin mahtavaa päästä auttamaan tällä matkalla.

Uusi maajoukkueen fysiikkavalmentaja Teemu Rauhala on toiminut Kuortaneen urheiluopistolla pitkään valmennuspäällikkönä. Rauhala on toiminut todella monipuolisesti eri lajienfysiikkavalmennuksessa pikaluistelusta yleisurheiluun ja salibandystä lentopalloon. Lentopallossa hän on toiminut Nurmon JymyVolleyn naisten Mestaruusliigajoukkueen valmennuksessa vuodesta 2017 lähtien.

Teemu Rauhala

-Kiva lähteä taas valmennuksen arjen pariin. Kyllähän lentopallo on minulle se ”oma palloilulaji”, jonka parissa on hienoa päästä työskentelemään kansainvälisessä toimintaympäristössä.

-Naisten maajoukkuepinnassahan olen toiminut jo aiemmin Anuliisa Lähitien apuna. 15 vuoden Kuortaneen vuosien aikana oli fysiikkavalmennusta keskusurheilijoiden kanssa. Niiltä ajoilta jokunen maajoukkuepelaaja onkin jo vähän tuttukin.

Päävalmentaja Joel Banks uudesta fysiikkavalmentajasta.

-Etsimme fysiikkavalmentajaksi henkilöä, jolla olisi Tommin (Pärmäkoski) tapaan intoa ja osaamista, joka stimuloisi joukkueemme parhaalla mahdollisella tavalla. Teemulla on valtavasti tietämystä valmentamisesta, hänellä on iso motivaatio sekä edelliseen viitaten hän tekee työtä suurella innolla sekä tunteella. Olen vakuuttunut, että Teemun kanssa pääsemme tällä saralla eteenpäin ja kehitämme nuoria pelaajiamme entisestään. Odotan innolla yhteistä työskentelyä Teemun kanssa.

Matti Alatalo toimi jo aiemmin ns. vapaaehtoisena apuvalmentajana miesten maajoukkueessa, joten on sitä kautta tuttu myös päävalmentajalle.

-Oli heti ensimmäisestä päivästä lähtien selvä, että Matti on todella supermotivoitunut ja innokas oppimaan asioita maajoukkueen kautta sekä myös ylpeä olemaan osa tätä joukkuetta. Mies kuhisee energiaa!

Matti on uransa alussa olevan nuori mies. Hän tuo meille mm. tietoa Mestaruusliigassa pelaavista pelaajista. Odotan Matin tuovan myös valtavasti energiaa ryhmäämme. Hienoa saada motivoitunut suomalainen valmentaja ryhmään, Banks toteaa.

Joukkueen valmennusryhmässä jatkaa myös edelleen yhteistyössä KIHU:n kanssa Mikko Häyrinen.

Back to top