Skip to Content
Euroopan cupit

Akaa-Volleylle makea ja voitokas Euroavaus Sloveniassa

Akaa-Volley aloitti lentopallon Challenge Cupin komealla vierasvoitolla keskiviikkona Slovenian Mariborissa. Dvorana Tabor -hallissa kaatui isäntämajoukkue Merkur Maribor 3-1 (25-21, 22-25, 27-25, 25-21).

Hakkuri Matej Smid oli kovalla pelipäällä tehden 28/+17 lähes 60 % tehoin. Yleispelaajat Mikko Räsänen (16/+5) ja Jere Heiskanen (15/+6) antoivat hyvää taustatukea tsekkihakkurille. Ilja Ivanov, Panu Pitkänen, Antti Taponen ja Louis Pineau olivat muut akaalaisten seitsikon pelaajat.

– Hyvät on fiilikset. Olemme ehdottomasti tyytyväisiä, että saatiin ensimmäinen kiinnitys, mutta homma ei ole missään nimessä taputeltu. Kyllä me halutaan ottaa keskiviikkona toinen ja siirtyä kohti seuraavaa kierrosta. Räsäsen Mikko oli poikkeus meidän syöttötyöskentelyssä. Hän sai syöttöputkia aikaan ja oli yksi iso tekijä voitossa, että sai pidettyä painavan syötön ruudussa. Matěj oli hakkurin ruudussa mies paikallaan, takoi vaikeimmastakin paikoista, päävalmentaja Olli Kunnari kertoi Aamulehdelle.

Koko Aamulehden uutinen luettavissa täältä

Toinen osaottelu pelataan Akaassa 1.11. klo 18:30. Akaa-Volleylle riittää ottelusta jatkopaikkaan kaksi erävoittoa, Jos Merkur voittaa ottelun 3-0 tai 3-1, pelataan jatkopaikasta ns. kultainen erä.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella serbialaisen Ribnica Kraljevon.

Merkur Maribor sijoittui viime kaudella Slovenian liigassa, Cupissa sekä MEVZA-liigassa pronssille.

Akaa-Volley on nyt toista kertaa mukana Eurocupissa. Viime kaudella ei tullut kahdesta pelistä erävoittoakaan.

Ottelutilasto

Aaro Nikulan romanialaisjoukkue Arcada Galati hävisi Mestarien liigan 1. kierroksen turnauksen avauspelissään tiistaina espanjalaiselle Guaguasille 0-3 (22-25, 21-25, 22-25). Keskiviikon myöhäisillassa vastassa oli kroatialainen HAOK Mladost. Kaksi jatkajaa selviää torstain päätösottelun jälkeen.

Back to top