Skip to Content
Euroopan cupit

Akaa-Volley pelaa välieräpaikasta torstaina kotikentällään

Akaa-Volleylla on torstaina mahdollisuus sivuta suomalaisjoukkueiden historian parasta sijoitusta lentopallon Eurocupeissa, kun se pelaa välieräpaikasta miesten Challenge Cupissa Akaa Areenassa.

Aiemmin miesten puolella neljän parhaan joukossa on Eurocupeissa ollut vain Pieksämäen NMKY 1979, 1980 ja 1981 (Euroopan Cup). LP Viestin naisten joukkue oli välierissä puolestaan Challenge Cupissa 2013.

Akaa-Volley voitti ensimmäisessä puolivälierässä Espanjassa Pamesa Teruelin viikko sitten puhtaasti 3-0 (25-18, 25-18, 25-21).

2.osaottelu on vorossa nyt torstaina 18.1. klo 18.30 Akaa Areenassa. Kotijoukkueelle riittää välieräpaikkaan kaksi erävoittoa tai Teruelin voittaessa 3-0/3-1 ns. kultaisen erän voittaminen.

Vastustajaksi välierässä tämän parin voittaja saa voittajan poulalaisen Projekt Varsova (Puola). Puolalaisjoukkue pudotti kahdella 3-0 -voitolla romanialaisen Steaua Bukarestin jatkosta.

Kaavion toisen puolen välieräpari on Mint Vero Volley Monza (Italia) – Galatasaray Istanbul (Turkki).

Tähän mennessä Akaa-Volley on pudottanut jatkosta slovenialaisen Merkur Mariborin, serbialaisen Ribnica Kraljevon sekä tsekkiläisen Aero Odolena Vodan.

Ennakolipuista ja lippuhinnoista oheisessa kuvassa lisätietoja.

Teksti: Toni Flink

Back to top