Skip to Content

Akaa-Volley eteni ensimmäistä kertaa cup-finaaliin

Akaa-Volley pelaa seurahistoriansa ensimmäisen kerran Suomen Cupin finaalissa. Välierässä Hurrikaani-Loimaasta tuli voitto 3-1 (19-25, 26-24, 25-18, 25-23).

Ratkaisu meni tiukille, kun johto vuorotteli neljännen erän mittaan. Lopulta Greg Petty napsutti kolme ässäpistettä peräkkäin. Hurrikaanin aikalisäkään ei katkaissut tätä putkea, jolla Akaa nousi ratkaisuerässä johtoon 23-20.

”Loppuhetkillä maltti pysyi meidän puolella sopivasti läsnä. Greg Pettyn ässät tavallaan sitten ratkaisivat koko ottelun. Kaikkiaan hieno peli häneltä”, Akaan valmentaja Olli Kunnari kehui yleispelaajaansa.

Ero joukkueiden välillä ei ollut iso, mutta etenkin tilastoissa verkkopeli kääntyi akaalaisten eduksi sekä hyökkäyksessä että torjunnassa.

”Finaaliin lähdetään nauttimaan, nyt kun peli saattiin toimimaan. Välieräpelin alussa ei vielä tehty niitä valmentajan toivomia juttuja”, Kunnari sanoi.

Kokenut keskipelaaja Sauli Sinkkonen iloitsi Kunnarin tapaan myös seuran ja fanien puolesta:

”Pitkäjänteistä työtä Akaalla on tehty, ja tiedän kuinka hienoa tämä on koko yhteisölle”, Sinkkonen sanoi.

”Molemmat joukkueet pelasivat välierässä hyvällä tasolla ja katsomossa oli paljon kummankin faneja. Innolla odotamme finaalia, mutta jännittämään ei lähdetä”, Sinkkonen lupasi.

Ottelun lehdistötilaisuus: https://fb.watch/iu59auvwFS/

Nuorin suomalaisvoimin tällä hetkellä pelaava Hurrikaani esiintyi  välierässä pirteästi ja rohkeasti, eikä ollut kaukana voittotaistelussa.  Kaikki pelasivat hyvin, mutta etenkin hakkuri Aleksi Muukkosen lukemat  25/+15 ja lyöntikorkeus ilahduttivat varsinais-suomalaisten puolella.

Toisen erän kääntyminen Akaa-Volleylle vei lopulta pelin painopisteen pirkanmaalaisille.

”Se erä jäi vähän kaivelemaan. Emme saaneet torjunta-puolustusta ihan toimimaan, kun Akaa-Volley hyökkäsi niin hyvin.”

”Oli kuitenkin hyvä taistelu. Nuoren joukkueen nälkä ja halu kehittyä näkyi. Ikäisekseen joukkue esitti ihan kypsää peliä, ja yleisesti heidän kanssaan on helppo tehdä töitä”, uskoi valmentaja Jani Niskakangas  valoisaan tulevaisuuteen.

”Reipas esityshän se oli. Vastustaja oli sitten vain yksinkertaisesti  lopulta parempi. Aika hyvin tässä on itse alkanut tottumaan tuohon  hakkurin tontille,” totesi Hurrikaanin pisterohmu Aleksi Muukkonen.

Akaa-Volley: Petty 24/+13, Fazli 21/+13, Sinkkonen 13/+13
Hurrikaani Loimaa: Muukkonen 25/+15, Leinonen 13/+10, Marttila 10/+6

Ässät: 12-11
Syöttövirheet: 15-9
Torjunnat: 10-5
Hyökkäys%: 61-49

Ottelutilasto:
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=3786&ID=103&CID=161&PID=112&type=LegList

Ottelukuvat:
https://gallery.anttisaarimaa.fi/index.php?/category/259

Teksti: Juha Silvanto

Kuvat: Antti Saarimaa

Back to top