Skip to Content

Ahtiainen / Lahti-Liukkonen viidenneksi Brasiliassa

Niina Ahtiainen ja Taru Lahti-Liukkonen sijoittuivat mainion turnauksen pelanneina viidenneksi beach volleyn maailmankiertueen toiseksi korkeimman tason Challengerin osakilpailussa Brasilian Itapemassa.

Perjantaisen lohkovoiton jälkeen lauantaina avauspelissä suomalaiskaksikko otti makean voiton yhdysvaltalaista Kelly Kolinske/Hailey Harward 21-15, 21-17.

Puolivälieriin vastaan tuli toinen yhdysvaltalaispari, viime kauden AVP Tourin kehittyneimpänä pelaajana palkittu Terese Cannon ja samaisella kiertueella viime vuosina erinomaisesti menestynyt ja Tokion olympialaisissa yhdeksänneksi sijoittunut Sarah Sponcil. Yhdysvaltalaiset rutistivat pelistä voiton 21-17, 24-22 edeten välieriin.

Niina Ahtiainen:

-Aamulla hyvä voitto USA:sta, jossa oma sideout ja pelaaminen oli tehokasta. Päivän toisessa pelissä emme ihan löytäneet samaa päättäväisyyttä, joka aamulla oli. Pelissä oli silti paljon hyvää, joten hyvillä fiiliksillä ensi viikon turnaukseen Saquaremaan.

Valmentaja Toni Vahela:

-Hyvä turnaus Tarulta ja Niinalta. Viides sija on kovaa valuuttaa tämän vuoden challenger-turnauksissa. Parempaankin toki on mahdollisuuksia. Pala kerrallaan parannetaan.

-Osa tuomareista tuntuu tekevän kaikkensa turmellakseen sormilyöntipassit. Kompetenssi ei riitä, niin arvotaan joitain kosketuksia pois. Tänään USA hävisi näihin muutaman pallon. Me yksi toisen erän 20-20 tilanteessa.

Ahtiainen ja Lahti-Liukkonen jatkavat pelejä Brasiliassa, jossa pelataan seuraavaksi ensi viikolla Saquaremassa. Suomalaiskaksikko on turnauksessa suoraan pääsarjassa. Itapemassa karsinnassa hävinneet Sara Sinisalo ja Anniina Parkkinen ovat mukana myös turnauksessa aloittaen karsinnoista.

Beach volley
Itapema, Challeger
Pääsarja

Niina Ahtiainen/Taru Lahti-Liukkonen FIN [8]
vs Talita Antunes/Thamela Coradello Galil BRA [17] 21-14, 21-18
vs Miki Ishii/Sayaka Mizoe JPN [20] 21-18, 10-21, 16-14
vs Kelly Kolinske/Hailey Harward USA [13] 21-15, 21-17
vs Terese Cannon/Sarah Sponcil USA [3] 17-21, 22-24

Back to top