Skip to Content

Beach volleyn SM-finaalit Tampereen Keskustorilla reilun viikon kuluttua

Beach volleyn Suomen mestaruudet ratkotaan reilun viikon kuluttua 12.-14.8. Tampereella, tällä kertaa aivan kaupungin ytimessä Keskustorilla. Miesten ja naisten SM-mitalien kohtalo ratkotaan perjantaina ja lauantaina, kun taas juniorien sunnuntaina.

Miesten ja naisten SM-finaaliturnaukseen on seulottu kauden aiemmista turnauksista kahdeksan rankingpisteiden suhteen parasta paria. Lopullinen osallistujalista selviää tulevana tiistaina, kun tänään avattu ilmoittautuminen turnaukseen päättyy.

Herrat Nurminen ja Siren ovat olleet kotimaan kentillä lyömättömiä jo vuosia. Nyt haussa on kaksikon viides perättäinen mestaruus Tampereen Keskustorilla.

MIEHET

Miehissä kansainvälisilläkin kentillä turnausvoittoja saavuttaneet Jyrki Nurminen / Santeri Siren hakevat jo viidettä perättäistä Suomen mestaruuta. Nurmisella haussa on jo peräti seitsemäs perättäinen ja kaikkiaan uran kahdeksas. Muut parit tulevat heittämään selkeille suosikeille kovaa haastetta mm. Kalajoen voittajien ja Helsingin finalistien Joona Ilomäki / Akseli Kouki sekä viime kauden finaaliparin Pekka Piippo / Teppo Pulkkinen sekä Pennasten veljestrion osalta.

Viime kesän naisten Suomen mestaruutta juhlivat Aliisa Vuorinen ja Vilhelmiina Prihti. Prihti ei ole nyt mestaruutta puolustamassa, Vuorinen sijaan on nyt Elina Pirttimäen kanssa. (Kuva: Antti Saarimaa)

NAISET

Naisissa EM-kisoihin lähtevät parit Niina Ahtiainen / Vilhelmiina Prihti ja Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen eivät ole Tampereella kultajahdissa mukana, mutta kultajahti on silti erittäin mielenkiintoinen. Viime vuoden Suomen mestareista Aliisa Vuorinen on puolustamassa mestaruutta tällä kertaa Elina Pirttimäen kanssa. Vuorisen ja hänen parin lisäksi kesän SM-osakilpailujen perusteella kultajahdissa ovat vahvasti myös Ida Sinisalo-Peltonen / Sara Sinisalo,Tuuli Metsäkoivu / Katja Metsäkoivu, viime kesän muut mitalistit. ”Mustiksi hevosiksi” voisi nostaa ainakin Hietsun finalistit Anete Hänninen / Anni Sorvoja sekä Anna Rantala / Anniina Muukka parin.

Turnauksen alustava aikataulu perjantain ja lauantain osalta
Neljännesvälierät PE 12.8. miehet klo 11-13:30 & naiset klo 13:30-16
Puolivälierät PE 12.8. miehet klo 16-18:30 & naiset klo 18:30-21
Välierät LA 14.8. miehet klo 10-12:30 & naiset klo 12:30-15
Pronssiottelut LA 14.8. miehet klo 15-16:45 & naiset klo 16:45-18
Finaaliottelut LA 14.8. miehet klo 18-19:45 & naiset klo 19:45-21

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Antti Saarimaa

Back to top