Skip to Content

1-tason ohjaajakoulutus käyntiin maaliskuussa

Lentopalloliiton I-Tason ohjaajakoulutus käynnistyy maaliskuun lopulla. Kohderyhmänä ovat 6-11-vuotiaiden ohjaajat/valmentajat. Koulutus sopii erinomaisesti kokeneemmallekin valmentajalle, jolla ei ole kokemusta lasten ohjaamisesta/valmentamisesta. Koulutus sopii hyvin myös nuorille (C-A-nuoret).

Koulutuksen suorittaminen, sisältö ja rakenne

Koulutus suoritetaan monimuoto-opiskeluna, sisältäen mm. itseopiskelua, ennakko- ja etätehtäviä, verkkokursseja, tentit, sekä lähijaksot. Osallistujalle rakennetaan yksilöllinen koulutuskokonaisuus, joka muotoutuu ennakkotehtävien ja henkilökohtaisen haastattelun pohjalta (1. Lähijakso), sekä matkan varrella annettujen etätehtävien myötä. Suosittelemme, että lähdet mukaan heti alusta, jolloin koulutuskokonaisuus etenee loogisesti ja pysyy hyvin hallussa. I-Tasolle voi toki hypätä mukaan missä vaiheessa tahansa – vaikka vasta 2. tai 3. Lähijaksolle. Puuttuvat lähijaksot voi suorittaa seuraavana vuotena.

Koulutuksen sisältö rakentuu kolmeen pääteemaan:

  • 1. Lähijakso (Power Cup/Teams): Ohjaajana kehittyminen – ohjaajasta valmentajaksi
  • 2. Lähijakso (Elokuu): Pelaamaan opettaminen – näin opetan innostavasti
  • 3. Lähijakso (Syyskuu): Pelaamisen kehittäminen – yksilöllisesti, harjoituksissa ja turnauksissa

Koulutus käynnistyy Verkkokoulutus – Info tapahtumalla, jossa käydään läpi koulutuskokonaisuus ja sen suorittaminen. Osallistumalla infoon et sitoudu vielä mihinkään, se tapahtuu erikseen Verkkokoulutus – Sitoutuminen, OnLine -tapahtumassa. Alla on kuvattu koulutuskokonaisuuden eteneminen ilmoittautumislinkkeineen.

Koulutuksien toteutuminen

Tavoitteena on toteuttaa I-Taso jokaisella alueella. Alueilla, joilla on pitkät siirtymät (esim. Pohjois-Suomi), on mahdollista toteuttaa kaksi erillistä I-Tasoa, mikäli osallistujamäärät ovat riittävät.

Koulutuksen kustannukset

I-Tason kokonaisuus maksaa 450 € ja se laskutetaan 3 erässä ilmoittautumisien yhteydessä. Tämän lisäksi osallistujille muodostuu mahdolliset lisäkustannukset matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista, jotka eivät sisälly koulutuskokonaisuuden hintaan. Lisäkustannuksia osallistujalle voi syntyä myös Tekniikkakoulun ja 3-lk:n erotuomarikoulutuksen suorittamisesta, mikäli niiden suorittamisesta on kulunut aikaa enemmän kuin 5 vuotta.

Lisätietoja

Ohjaajakoulutuskoordinaattori Pertti Kulluvaara.
ohjaajakoulutuskoordinaattori
Kilpailu- ja seurapalvelut
email: pertti.kulluvaara@lentopalloliitto.fi
Puhelin: (+358) 440 806 605

Back to top