Skip to Content

Unkari ja Azerbaidžan Veljesten Hopeisen liigan lohkoon

Unkari ja Azerbaidžan ovat Suomen miesten lentopallomaajoukkueen, Veljesten, lohkovastustajia alkukesästä pelattavassa Euroopan Hopeisessa liigassa. Joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen kotona ja vieraissa 25.5.-12.6. välisenä aikana

Suomen Euroopan ranking on 14,, Unkarin 29.  ja Azerbaidžanin 31.

Miesten maajoukkuen on kohdannut aiemmin Azerbaidžanin kahdesti. voittaen 2004 Tallinnassa Spring Cupissa ja 2015 Bakun European Gameseissä.

Unkarin kanssa Suomi on pelannut 24 kertaa, voittaen peleistä yhdeksän. Edellisestä kohtaamisesta on jo toki aikaa 14 vuotta, kun Suomi voitti Szombathleyn olympiaesikarsinnoissa isäntämaan 3-0.

Toisessa Hopeisen liigan lohkossa pelaavat Pohjois-Makedonia, Romania, Albania ja Bosnia-Hertzegovina. Näistä korkeimmalle on Euroopan rankingissa Pohjois-Makednia, 22:nnella tilalla.

Final4 -turnaus pelataan Unkarissa 18.-19.6. Hopeisen liigan voittaja nousee vuodeksi 2023 Kultaiseen liigaan ja saa 50 000 euron pääpalkinnon.

Hopeinen liiga on Euroopan liigan toiseksi korkein taso Kultaisen liigan jälkeen. Kultaisessa liigassa on mukana 12 joukkuetta naisissa sekä miehissä.

Suomen naisten maajoukkue ei osallistu Euroopan liigaan 2022.

Back to top