Skip to Content

U18 -maajoukkueet NEVZA-finaaliin pelaamaan EM-paikasta

Tyttöjen sekä poikien U18 -lentopallomaajoukkueet pelaavat keskiviikkona Tanskan Ikastissa paikasta EM-lopputurnaukseen. Molemmat maajoukkueet ovat selvittäneet erätappioita tiensä NEVZA-alueen turnauksen finaaliin, jossa voittajille on palkintona EM-paikka.

Tiistaina tytöt sekä pojat löivät välierässä Norjan 3-0.

Kuusi joukkuetta oli jaettu molemmissa turnauksissa kahteen kolmen joukkueen alkulohkoon. Näistä lohkovoittajat selviytyivät suoraan välieriin ja kakkoset- sekä kolmoset pelaamaan puolivälieriin.

Turnausten voittajat saavat paikan U18 EM-lopputurnaukseen ja hopea- sekä pronssijoukkue jatkokarsintoihin.

Keskiviikon finaaliin tytöt saavat vastaansa Tanskan, joka on voittanut kaikki vastustajansa Suomen tapaan 3-0 (Norja, Islanti, Färsaaret).

Poikienkin finalivastustaja on Tanska, joka on hävinnyt kaksi erää (Norjalle ja Englannille) tähän mennessä turnauksessa.

Tytöt
Välierä Suomi – Norja 3-0 (25-16, 25-17, 25-10)
18.10. klo 15.00 finaali Suomi – Tanska

Selma Nikkanen:

-Kaikilla oli tosi hyvä lataus tähän peliin, kun oli välierä kyseessä. Oltiin joukkueena puhuttu että lähdetään pelaamaan omaa hyvää peliä ja jatketaan siitä mihin eilen jäätiin.

-Toisessa erässä oli vähän pidempi notkahdus pätkä, mutta muuten onnistuimme pitämään oman pelimme tosi hyvänä! Kaikki onnistui tänään todella hyvin. Huomenna lähdemme finaaliin todella odottavaisilla fiiliksillä!

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas:

-Hieman kovempi vastus verrattuna maanantaisiin vastustajiin. Onnistuttiin pitämään peli hyvin näpeissä ja ei annettu vastustajalle mahdollisuuksia päästä haastamaan kuin hetkittäin. Huomenna mahdollisuus napata suora kisapaikka. Ollaan valmiita. Kiitos faneille hienosta kannustuksesta!

Pojat
Välierä Suomi – Norja 3-0 (-13, -14, -22)
18.10. klo 17.00 finaali Suomi – Tanska

Päävalmentaja Oskar Muurinen:

– Oikein reipas ja itsevarma pelin alku – näytettiin kaapin paikka Tanskalle heti alusta. Tehtiin mallikkaasti ja kurinalaisesti hyviä asioita huolellisesti. Toisen erän lopussa annetyiin kaverille vähän siimaa ja kolmannen alussa vastustaja paransi pelaamista. Saimme lopussa homman rauhoitettua ja ”suljettua säkin” meidän kokemuksella. Yksi askel enää tavoitteeseen: pyritään pelaamaanm turnauksen paras peli finaaliin.

Viktor Viljamaa:

-Kaksi ensimmäistä erää pelasimme todella huolellisesti emmenkä tehneet tyhmiä virheitä. Kolmannessa erässä peli vähän lipesi, kun ei oltu enää huolellisia. Saatiin kuitenkin kairattua voittoa siitäkin.

Suomen kokoonpanot ym. löytyvät ennakkojutusta
Avauspäivän juttu

Back to top