Skip to Content

”Paras palkinto on nähdä lasten ja nuorten ilo sekä onnellisuus” – Power Cup Kauhava on saatu onnistuneesti päätökseen

Neljässä päivässä 3839 ottelua

Power Cup 2022 käynnistettiin kesäisen sateisessa kelissä. Se ei kuitenkaan lapsia ja nuoria haitannut, koska totutusti powerkeli voi alkukesästä olla rakeista helteisiin. Kauan odotettu pillin vihellys tehtiin torstaina klo 12.00, jolloin tapahtumajohtaja Anna Komu Lentopalloliitosta vihelsi pilliin ja pallot nousivat ilmaan. Yleisesti päästiin kuitenkin nauttimaan kesäisestä ja aurinkoisesta ilmasta.

Avajaisten virallisessa osuudessa esiintyivät Power Cup tapahtuman suojelija, Matti Alahuhta, jonka juuret ovat Alahärmäläissä. Kauhavan kaupungin ja tapahtumatoimikunnan puheenjohtaja Jari Välikangas hehkutti powerin tunnelmaa ja muistutti meitä kaikkia, että suurtapahtumia ei järjestetä yksin. Lentopalloliiton Olli-Pekka Karjalainen ja Lauri Inna esittivät liiton terveiset powerilaisille. Avajaisissa esiintyi myös nuorten toivoma artisti VIIVI.

Tänä vuonna turnausten lisäksi lapsille ja nuorille oli luvassa PowerParkin huvipuistoillat ja Jaffa Juicy kisafestarit, jossa somevaikuttajat ja tiktokkaajat viihdyttivät tapahtumakansaa. Virallisen kisabiisin ”Hypätään kuin tiikeri” esitti artisti Räpfaija. Tänäkin vuonna ohjelma oli rakennettu nuorten toiveita kuunnellen.

Neljän päivän aikana Power Cupin kentillä pelattiin 3839 ottelua. Pelirupeaman jälkeen sunnuntaina päästiin juhlistamaan palkinnon saajia power lavalla. Ensimmäistä kertaa palkittiin myös yksi joukkue Prima Powerin sponsoroimalla teräksestä valmistetulla kiertopalkinnolla. Palkinto jaettiin Priimaa Power-asennetta esittäneelle joukkueelle, jota kaikki pääsivät ehdottamaan Power Cupin sosiaalisessa mediassa.

Yhteistoimin aikaan saa, monenlaista toimintaa

Matka Power Cupin toteutumiseen Kauhavalla on ollut kuitenkin pitkä ja kivinen, tapahtuman paikallispäällikkö Juha Kärnä Alahärmän Kisasta toteaa. ”2018 pidettiin ensimmäinen neuvottelu Kaupungin kanssa. Mukaan astui myös kuvioon PowerPark, jolla haluttiin tarjota powerkävijöille unohtumaton kokemus. Siinä Kärnän mukaan onnistuttiin.

Tapahtumajohtaja Anna Komulla oli syytä hymyyn. Tunnelma tapahtuman jälkeen oli erinomainen. Oli mahtava päästä järjestämään Power Cupia normaalisti kahden poikkeusvuoden jälkeen. Paras palkinto oli nähdä lasten ja nuorten ilo sekä onnellisuus Power Cupissa. Tapahtuma toimii samalla lentopallon näyteikkunana. ”Toivottavasti Power Cupin avulla saamme lisää nuoria lajin pariin”, toteaa Anna Komu.

Power Cup Kauhava 2022 sai aurinkoisen päätöksen sunnuntaina. Seuraavaksi Power Cup siirtyy lännestä itään, sillä vuonna 2023 Power Cup pelataan Imatralla. Kauhavan Power Cupin paikallispäällikkö Juha Kärnä luovutti sunnuntaina avaimet Imatran Power Cupin paikallispäällikkö Jouko Savolaiselle.

Kauhavalta avaimiin lisättiin pieni kauhavalainen puukon tuppi. “Mutta puukkoa en uskalla antaa heille”, Kärnä vitsaili luovutushetkellä. Tupen mukana tuli alahärmäläisen Leena Vaismaan kirjoittama runo, joka päättyi sanoihin “Yhteistoimin aikaan saa, monenlaista toimintaa. Savolainen totesikin, että Kauhavalta Imatralle otetaan mukaan ainakin hieno fiilis ja yhteisöllisyys.

Kuva Janne Liias
Back to top