Skip to Content

Naisten istumalentopallon MM-kisat käyntiin lauantaina Sarajevossa

Naisten istumalentopallon MM-kilpailut alkavat Suomen osalta lauantaina Sarajevossa Bosnia & Herzegovinassa. Mukana on 13 joukkuetta, joista Suomi on rankattu yhdeksänneksi. Suomen lohkossa C pelaavat Brasilia (ranking 4), Italia (5) sekä Saksa (12).

Kolmen lohkon voittajat etenevät suoraan 1/4 finaaleihin, muut 10 joukkuetta pelaavat 1/8 finaalikierroksen. Tästä edetään pudotuspelikaaviolla loppuun. Lisäksi pelataan sijoitusottelut sijoille 9-13 ja 5-8.

Suomi on ollut MM-kisoissa kaksi kertaa mitaleilla: 2000 Maastrichtissa hopealla ja 2002 Kamnikissa pronssilla. Kaikkiaan nyt pelattavat MM-kisat ovat 1994 lähtien kahdeksannet.

Edellisissä kisoissa 2018 Arnhemissa Venäjä voitti mestaruuden, USA oli kolmannen kerran perättäin hopealla ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Kiina pronssilla.

Päävalmentaja Maarit Tähtinen:

  • Olemme leireilleet Pajulahdessa MM-kisoja silmälläpitäen neljän leirin verran.
  • Ensimmäinen otteluohjelma oli meille suotuisa, mutta otteluohjelman muutoksen myötä alkulohkossa asettuvat vastaan kovat Italia, Brasilia ja Saksa. Alkulohkon mahdollinen heikko sijoitus evää pääsyn mitalipeleihin, mutta alapoolien kautta on edelleen mahdollisuus hyville sijoille,
  • Tavoitteena on pelata omaa iloista peliä ja katsoa mihin rahkeet riittävät. Torstaina pelaamme harjoituspelin Unkaria vastaan valmistautumisena lauantain Italia-peliin

Ottelustriimit: https://youtube.com/c/WorldParaVolley

Teksti: Toni Flink

Suomen joukkue

1 Maria Viitala
5 Annukka Jäättenmäki
6 Karoliina Halme
7 Sari Virta
8 Raisa Möller
10 Laura Haaranen
11 Petra Pakarinen
12 Anne Mäki
Päävalmentaja: Maarit Tähtinen
Apuvalmentaja: Erkka Ikonen
Fysio: Johanna Kotikangas
Joukkueenjohtaja: Satu Lehto

Suomen ottelut

5.11. klo 12:45 Suomi – Italia
5.11. klo 20:30 Suomi – Saksa
7.11. klo 11:45 Suomi – Brasilia
Jatkopelit 8.-11.11.

Back to top