Skip to Content

Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus – Ruotsi Nations Cupin turnausvoittoon Vantaalla

Ruotsin nuorisokvartetti otti odotetun turnausvoiton beach volleyn miesten Nations Cupin 1. kierroksen turnauksessa Vantaalla. 21-vuotiaat Jonatan Hellvig / David Åhman ja 18- sekä 19-vuotiaat Hampus Ekstrand / Jacob Hölting Nilsson löivät lauantain välierissä Suomen ja finaalissa Puolan edeten kuuden muun turnausvoittajan kanssa 2. kierrokselle.

Suomi sijoittui turnauksessa Belgian kanssa kolmanneksi. Lauantain välierässä Ruotsi voitti molemmat ottelut Pekka Piippoa ja Vili Topiota sekä Santeri Sireniä ja Jyrki Nurmista vastaan 2-0.

Finaalissa Ruotsin kakkospari Hampus Ekstrand / Jacob Hölting Nilsson hoiteli oman osuutensa suvereenisti Ekstrandin hurjan torjuntapelin johtamana Maciej Rudol / Pawel Lewandowski vastaan 21-8, 21-13. Ykkösparien kohtaamisessa Puolan Piotr Kantor / Jakub Zdybek heittivät avauserässä kovan haasteen hallitseville Euroopan mestareille viedenkin sen nimiinsä 19-21. Tämän jälkeen Jonatan Hellvig / David Åhman ottivat ohjat käsiin vieden ne 21-11 ja 15-12.

Vantaan turnaus oli erinomaisesti järjestetty nopealla aikataululla Biitsi.fi toimesta. Mukana järjestelyissä oli noin 50 henkeä. Yleisö löysi myös mainiosti upeisiin olosuhteisiin rakennetun turnauksen.

Ottelun finaali on nähtävissä Yle Areenasta jälkilähetyksenä

Vantaa, lauantain tulokset

Välierät

Suomi [3] – Ruotsi [1] 0-2
Pekka Piippo / Vili Topio – Hampus Ekstrand / Jacob Hölting Nilsson 16-21, 12-21
Santeri Siren / Jyrki Nurminen – Jonatan Hellvig / David Åhman 16-21, 10-21

Puola [2] – Belgia [4] 2-1
Maciej Rudol / Pawel Lewandowski – Joppe Van Langendonck / Christophe Witvrouwen 21-19, 18-21, 12-15
Piotr Kantor / Jakub Zdybek – Louis Vandecaveye / Gilles Vandecaveye 21-17, 21-17
Kultainen erä: Piotr Kantor / Jakub Zdybek – Louis Vandecaveye / Gilles Vandecaveye 15-10

Finaali

Ruotsi [1] – Puola [2] 2-0
Hampus Ekstrand / Jacob Hölting Nilsson – Maciej Rudol / Pawel Lewandowski 21-8, 21-13
Jonatan Hellvig / David Åhman – Piotr Kantor / Jakub Zdybek 19-21, 21-11, 15-12

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Micke Nikkanen ja Lauri Arpiainen