Skip to Content

Kolmelle lentopalloilijalle URA:n apuraha

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on myöntänyt apurahoja 2021-2022 ajalle ja apurahan saajien joukossa on myös kolme lentopalloilijaa. Joonas Jokela (Karelia-ammattikorkeakoulu) sai 3000 euron apurahan ja 1500 euron suuruisen apurahan saivat puolestaan Jessica Kosonen (Tampereen yliopisto / Tampereen urheiluakatemia) sekä Saana Lindgren (Lapin ammattikorkeakoulu / Lapin urheiluakatemia).

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Kaikkiaan apurahan sai 188 urheilijaa. Apurahan saajien joukossa on maailmanmestareita ja olympiaurheilijoita, nykyisiä ja jo uransa lopettaneita huippu-urheilijoita yhteensä 52 eri lajista ja 17 urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 1500 tai 3000 euroa koko lukuvuodelle. Apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 524 urheilijaa.

Ura-apurahan saajat 2022-2022

Back to top