Skip to Content

Kapteeni Ronkainen haluaa auttaa Veljeksiä ottamaan taas askeleen eteenpäin

Miesten lentopallomaajoukkueen osalta voi muutamaa asiaa pitää päivänselvänä leirityksellä reilu viikko sitten alkaneen kesän osalta: töitä ja upeita haasteita riittää, Veljekset tulevat olemaan sitkeän inhottava vastustaja kaikille ja totta kai sen, että kapteeni Antti Ronkaisen hymy loistaa tutun leveänä.

Aurinkoista energiaa ympärilleen hehkuva Veljesten kapteeni on Kultaisen liigaan lähtevästä joukkueesta 26-vuotiaana myös hämmentävästi vanhin sekä kokenein pelimies.

-Joko minä olen noin vanha? Kirkkaalla mielellä painetaan eteenpäin ja koitetaan potkia nuorempia kehittymään, kuusamolaislähtöinen maajoukkuekapteeni naurahtaa vasta toisen leiripäivänsä lounaan jälkeen Helsingissä.

Antti Ronkainen johdatti kapteenina Veljekset viime kesänä EM-karsintalohkon voittoon ja tulevan syksyn EM-kisoihin. (Kuva: Antti Saarimaa)

Veljesten runko aloitti päävalmentaja Joel Banksin johdolla Kultaiseen liigaan ensivaiheessa tähtäävän leirityksen viime viikon alussa Kuortaneella. Viikon Kuortaneen jakson jälkeen ryhmä siirtyi Helsinkiin, josta se jatkaa matkaansa jo torstaina kesän ensimmäisiin peleihin Belgiaan. Leuvenissa Suomi kohtaa omiin Kultaisen liigan peleihin valmistautuvan Emanuele Zaninin valmentaman Belgian perjantain ja lauantaina harjoitusotteluissa.

Todella menestyksekkään kauden Saksassa Berlin Recycling Volleysin paidassa pelannut Ronkainen ehti juhlia kauden kolmatta mestaruuttaan muutaman päivän joukkueensa kanssa ennen viime perjantaista lentoaan kotiin Kuusamoon. Sieltä tie kävi jo sunnuntaina 800 kilometrin automatkailun myötä Kuortaneelle.

-Kausihan oli Berliinissä tuloksellisesti lähes täydellinen. Aika nopeasti hitsauduttiin yhteen, vaikka joukkue muuttui jonkin verran edellisestä kaudesta, Saksan mestaruuden lisäksi cupin sekä Supercupin voittanut ja Mestarien liigassakin puolivälieriin selvinneen joukkueen suomalaislaituri tiivistää.

Tulevan kauden suunnitelmat ovat jo selvillä, enää odotellaan seuran sopimuksen julkistamista lähiaikoina.

– Ryhmä on nuori ja muutamia uusia kasvoja taas porukassa. Mutta lupaava ja hyvä porukka, kunhan saadaan vaan treenejä sekä pelejä alle. Kultainen liiga varmasti palvelee meitä hyvin tähän alkukesään, Ronkainen toteaa. (Kuva: CEV)

Maajoukkuekapteenin tehtäviin Ronkainen tutustui jo viime kesän aikana EM-karsinnoissa ja solahti tehtävään täydellisesti.

-Tottakai oman maan edustaminen kapteenina on iso etuoikeus. Koitan hoitaa roolini mahdollisimman hyvin ja varmistaa, että joukkueella olisi kaikki tarvittava, että saataisiin otettua tänä kesänä taas seuraava steppi eteenpäin, 63 maaottelun yleispelaaja toteaa.

Vaikka juuri tämän ryhmän kanssa Ronkaisella on kokemusta vasta reilu vuorokausi yhteiselosta, niin tuttuja miehiä ympärillä kuitenkin on lähes täysin.

-Ryhmä on nuori ja muutamia uusia kasvoja taas porukassa. Mutta lupaava ja hyvä porukka, kunhan saadaan vaan treenejä sekä pelejä alle. Kultainen liiga varmasti palvelee meitä hyvin tähän alkukesään.

Ronkainen ehti liittymään sunnuntai-iltana Veljesten leiritykseen melkoisen mestaruuspyörityksen jälkeen. (Kuva: Tom Kåla)

Kultainen liiga on todellakin vasta lähtölaukaus huimaan kesään, joka sisältää myös EM-kisat sekä olympiakarsinnat.

-Paljon on todellakin ohjelmaa kesälle! Hienoja turnauksia ja mahdollisuuksia tälle porukalle. Nautitaan kesästä ja toivotaan, että mahdollisimman moni löytää katsomoon jo Kultaisen liigan peleihin Turkuun ja Tampereelle, urallaan jo kahdet EM-kisat sekä yhdet MM-kisat pelannut kapteeni toteaa.

Veljesten todella mielenkiintoisen kesän 2023 avaa siis Euroopan Kultainen liiga touko-kesäkuun vaihteessa. Veljekset on mahdollisuus nähdä kolmessa kotipelissä Turussa sekä Tampereella.

Suomi kohtaa Slovakian ensimmäisessä kotiottelussaan kahden vieraspelin jälkeen Turussa Kupittaalla 4. kesäkuuta ja lohkovaiheen päätökseksi Tsekin sekä Viron Tampereella Hakametsässä 14. ja 17. kesäkuuta.

Tänä vuonna Euroopan Kultainen liiga pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa. Suomen (Euroopan ranking 12) lohkossa ovat mukana siis Viro (24), Tsekki (13) sekä Slovakia (22). Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen koti- ja vieraskentällä. Lohkovoittajat ja isäntämaa Kroatia pelaavat Final 4 -turnauksen 24.-25.6. Zadarissa.

Veljesten otteluohjelma Kultaisessa liigassa 2023

27.5. klo 20:00 Viro – Suomi, Tartto
31.5. klo 20:00 Tsekki – Suomi, Zlin
4.6. klo 14:00 Suomi – Slovakia, Turku
10.6. klo 19:00 Slovakia – Suomi, Nitra
14.6. klo 18:00 Suomi – Tsekki, Tampere
17.6. klo 20:00 Suomi – Viro, Tampere

Yle näyttää kaikki Suomen ottelut suorina lähetyksinä TV2:ssa sekä Areenassa.

Lipunmyynti: https://www.lippu.fi/artist/kultainen-liiga/

Back to top