Skip to Content

Kansainvälinen koululentisseminaari käynnistyi Kisakalliossa

Suomen Lentopalloliitto järjestää yhteistyössä Euroopan Lentopalloliitto CEV:n kanssa kansainvälisen koululentisseminaarin ”Play Volleyball and Grow With It” Kisakallion urheiluopistolla 30.11.-1.12.2021. Seminaari on osa Erasmus-hanketta, jonka tavoitteena on ollut luoda työkaluja, joilla opettajat, liikunnanohjaajat sekä seuravalmentajat voivat tarjota lapsille miellyttävän ja hauskan ensikosketuksen lentopalloon. 

Seminaari toteutettiin niin sanotulla hybridimallilla. Yksi kolmasosa noin 70 osallistujasta oli Kisakallion Liikunnanohjaaja koulutusohjelman opiskelijoita, ja kaksi kolmasosaa vapaan ilmoittautumisen kautta tulleita opettajia, seuravalmentajia ja liikunnanohjaajaopiskelijoita. Kisakallion opiskelijat pääsivät seuraamaan seminaarin teoriaosuutta koronaturvallisesti omista luokistaan striimin välityksellä. Lisäksi jokaiselle osallistujaryhmälle järjestettiin oma käytännön osio. Seminaarin kouluttajaksi oli saapunut Kristof De Loose Belgiasta.

Ensimmäisen seminaaripäivän osallistujien palautteet olivat iloista kuultavaa, ja jokainen osallistuja pystyi allekirjoittamaan kouluttajan esittelemät kolme teesiä: Lasten ensikosketuksen lentopallon tulisi tuottaa ILOA, LIIKETTÄ JA OPPIMISTA. Saliosiossa osallistujat pääsivät kokeilemaan mitä tämä tarkoittaa käytännössä. Pehmeiden lentopallojen ja ilmapallojen kanssa tehtävät harjoitteet etenivät helpoista tempuista ja liikeyhdistelmistä hyvinkin vaativiin liikesuorituksiin, jotka takuulla haastoivat kokeneimmatkin liikunnan ammattilaiset motorisesti.

Seminaarin striimaustallenne on nähtävissä tässä alla.

Julkaisemme myöhemmin myös videon seminaarin käytännön osiosta ja jaamme kirjallisessa muodossa Kristof De Loosen harjoitevinkit.

KUVAT: Markus Moisio

Back to top