Skip to Content

Ford Store Levoranta Sastamala pelaamaan Mestarien liigan lohkopaikasta

Ford Store Levoranta Sastamala -nimellä lentopallon Eurokentillä esiintyvä hallitsevan miesten lentopallon Suomen mestari VaLePa eteni torstaina pelaamaan miesten. Mestarien liigan lohkopaikasta. Isäntäjoukkue kukisti itävaltalaisen AK Aich/Dobin 3-1 (25-16, 23-25, 25-17, 25-23).

Ensimmäisen osaottelun Itävallassa viikko sitten voitti kotijoukkue erin 3-2 (16-25, 25-20, 25-23, 22-25, 19-17), joten sarjapistein 4-2 suomalaisjoukkue jatkoon.

Ford Store Levoranta Sastamala pelaa pääsystä Mestarien liigan lohkovaiheeseen portugalilaista Benficaa vastaan, jonka riveissä pelaa myös maajoukkuehakkurimme Aaro Nikula. Benfica selviytyi jatkoon kukistamalla alankomaalaisen Dynamo Apeldoornin 3-1 ja 3-0 -voitoilla.

Ottelupari käynnistyy Sastamalassa jo viikon kuluttua torstaina 20.10. kello 18.30 ja pari ratkotaan 26.10. klo 22 Suomen aikaa Lissabonissa.

Ford Store Levoranta Sastamalan avaus torstaina: Karil Allik, Ben Simon-Bonin, Mikko Esko, Severi Savonsalmi, Jacob Ekman, Sakari Mäkinen ja Eetu Pennanen (L).

FSLS otti isännät otteet käyttöön avauserässä johtaen sitä alusta loppuun. 74% hyökkäys ilman virheitä oli erän erinomaisen tuloksen vahvin tae.

Toisessa erässä vieraat eivät puolestaan päästäneet isäntiä missään vaiheessa johtoon. FSLS:n kiri toi sen vielä pisteen päähän 22-23 -lukemissa, mutta erävoittoon asti ei päästy. Hyökkäysvirheet (6) tulivat isäntien peliin mukaan turhan vahvasti.

Kolmannen erän alku oli taas mainio (9-3), kuten myös erän loppu Joel Laakson tultua syöttövaihdosta viimeistelemään erävoittoa komeaan tapaan.

Neljäs erä oli todellinen tahtojen taisto ja pienen loppunikottelun jälkeen kotijoukkue juhli jatkopaikkaa kolmannen ottelupallon painuttua vieraiden kenttään Karli Allikin viistohyökkäyksestä.

Ristipaikalla pelannut Sakari Mäkinen teki iltaan 22/+13, yleispelaaja Karli Allik 17/+13 ja Severi Savonsalmi keskellä 12/+10. Savonsalmi torjui ottelussa peräti seitsemän kertaa pisteen arvoisesti. Vieraiden ykkönen oli jälleen hakkuri Anastasios Aspiotis tehoin 25/+17.

Kotijoukkue hyökkäsi huomattavasti Aich/Dobia varmemmin ja torjui pisteet 12-5. Syöttöpelissä joukkueet olivat hyvinkin tasaväkiset.

Manuel Steiner, Aich/Dob päävalmentaja:

– Nautimme pelaamisesta, tunnelma oli hyvä hallissa. Toki olemme pettyneitä ottelun lopputulokseen

Mikko Esko, FSLS:

Kauden kohokohtia, kun päästään kansainvälisisä pelejä pelaamaan. Halutaan kaikki näitä otteluita pelata ja yleisökin tykkää ja elää mukana. Kokeiltiin kolmen yleispelaajan systeemiä ja saatiin homma toimimaan hyvin. Pienellä harjoittelulla ollaan tähän menty ja hienoa, että päästiin tästä vaiheesta jatkoon.

Zoran Kedacic, Aich/Dob:

– Oli todella kova peli meille. Onnittelut kotijoukkueelle. Taistelimme, mutta joukkueenne oli tänään parempi. On aina haastavaa, kun pelaa vieraassa hallissa. Vastaanottomme toimi paremmin kotona. Sastamala syötti todella hyvin.

Janne Kangaskokko:

– Tavoite on olla lohkovaiheessa, loistava tulos tästä pelistä. Ja erittäin tyytyväinen miten joukkueena pelattiin ja joukkue taisteli yhdessä. Kyllä meillä laaja joukkue on, se on olut tiedossa, tämä luo mahdollisuuksia että tiukan paikan tullen voidaan kokeilla eri vaihtoehtoja. Lauantain Tiikerit pelin jälkeen keskitymme heti ensi viikon torstaina pelattavaan Benfica otteluun.