Skip to Content

Biitsin SM-kiertuekesä alkaa Sastamalasta

Kauden ensimmäinen beach volleyn SM-osakilpailu pelattiin jo toukokuun alussa sisähallissa Hiekka beach volley clubilla Vantaalla. Nyt päästään ensimmäistä kertaa kesän kiertueella pelaamaan ulos, kun ensi viikonloppu kerää maan parhaimmistoa Sastamalaan Kaalisaaren kauniiseen miljööseen.

Sastamala Openia on pelattu vuodesta 2016 lähtien. Tuttuun tapaan perjantaina luvassa on karsintaturnaukset ja pääsarjat pelataan lauantaina sekä sunnuntaina. Miesten turnaus päättyy finaaliin sunnuntaina kello 15 ja naisten kello 16.

Sastamala Openissa pelataan myös paljon muita turnauksia kuin aikuisten SM-osakilpailu. Jo keskiviikkona pelataan U14 SM-osakilpailut ja torstaina U18. Perjantaista sunnuntaihin Vinkin vapaa-aikakeskuksessa pelataan lisäksi JNBT ja JNCT osakilpailut.

Miehissä Sastamalan mestaruuksia on eniten Santeri Sirenillä (viisi) ja Jyrki Nurmisella (neljä). Hallitsevia mestareita ovat viime kesältä Ville Sorvoja / Otto Viitala, jotka ovat myös tällä kertaa mukana korkeimmilla rankingpisteillä.

Naisten turnauksessa Sastamalassa saatiin 2016-2023 on kahteen mestaruuteen yltäneet vain Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen. Hallitsevia mestareita ovat viime kesältä Tuuli Metsäkoivu ja Elina Pirttimäki. Pari on nyt myös puolustamassa voittoaan.

Turnauksen virallinen otteluohjelma julkaistaan torstaina.

Naisten sarjaan on ilmoittautunut Sastamalan turnaukseen 27 ja miesten 26 paria. Pääsarjaan pääsevät suoraan kahdeksan pari: kuusi rankingisteillä parasta ja kaksi villillä kortilla. Muut parit aloittavat perjantaina karsintaturnauksesta.

Naisten turnauksen korkeimmat rankingpisteet ovat Sara Sinisalolla ja Maisa Kyröläisellä. Juuri alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa yhdeksänneksi sijoittunut Sara Sinisalo on kolmen viime kesän SM-hopeamitalisti, joka muodostaa nyt mielenkiintoisen parin viime kesän U16 sarjan Suomen mestarin Kyröläisen kanssa. Kyröläiselle SM-kiertueen turnaus on nyt ensimmäinen.

Toiseksi korkeimmilla rankingpistellä ovat mukana Eeva Johansson / Ida Sinisalo. Sinisalon sisarusten isosiskolla Idalla on peräti kahdeksankertainen SM-mitalisti vuosilta 2013-2022 (kuusi hopeaa, kaksi pronssia). SM-osakilpailuvoittoja hänellä on aiemmilta vuosilta viisi. Johanssonin paras kiertuesijoitus on 13:s tila Kalajoelta viime kesältä.

Tuuli Metsäkoivu ja Elina Pirttimäki tulevat puolustamaan Sastamalan osakilpaulun voittoa siis viime kesältä. Kaksikko voitti viime kesänä myös Hyvinkään osakilpailun. Kaksinkertaisella SM-pronssimitalistilla Metsäkoivulla on tilillään kaikkiaan kolme SM-osakilpailuvoittoa ja Pirttimäellä samoin kolme, kun hän voitti kauden ensimmäisen kisan Hiekalla Milja Henrikssonin kanssa.

Nuorten arvokisoissa Suomen useasti jo edustaneet Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää ja kaksinkertainen SM-pronssimitalisti Katja Metsäkoivu yhdessä Venla Väärälän kanssa lukeutuvat myös vahvoihin voittajaehdokkaisiin.

Vahvojen haastajien listalle on helppo lisätä myös mm. parit Essi Nirhamo / Noora Kumlander, Anni Viitala / Anete Hänninen, Sara Tiihonen / Annika Waris, Kirsi Aaltola / Anna Rantala (molemmat SM-mitalisteja) ja Ida Mämmi / Linnea Hautala. Kauden avausosakilpailun voittanut Milja Henriksson pelaa nyt Sara Tuomisen parina. Lentopallokenttien puolelta tutummat Emilia Joensalo ja Hilkka Hujanen löytyvät myös osanottolistalta.

Naisten villit kortit pääsarjaan saivat U18 EM-kisoihin lähtevät Sara Tuominen / Milja Henriksson ja toisen Emmi Kirvesmäki / Liisa Kainulainen.

Miesten puolella kauden avauskisan voittaneet Ville Sorvoja / Otto Viitala ovat kaikkiaan jo kolmikertaisia kiertuevoittajia voitettuaan viime kesänä Kalajoella Sastamalan lisäksi.

Parhailla rankingpisteillä matkaan lähtevät kuitenkin kahden viime kesän SM-mitalistit eli Pennasen veljekset Valtter ja Arttur Pennaset jahtaavat vielä ensimmäistä kiertuevoittoaan.

Kovia haastajia hallitseville mestareille ovat mm. juuri U22 EM-kisoista palannut Samu Pulkkinen kolminkertaisen kiertuevoittajan Pyry Topion kanssa, Viljanmaan nuorisokaksikko Veeti ja Viktor sekä Määttäsen veljekset Marko ja Miro, molemmat kiertuevoittajia aiemmilta vuosilta..

Mielenkiintoisia pareja ovat myös mm. Samuel Vainio / Sebastian Pozo Hernandez, yhdessä jo toistakymmentä vuotta sitten kiertueella pelanneet Teppo Pulkkinen / Petri Parviainen, lentopallon tuore Hollannin mestari Samuli Kaislasalo Sakari Peltosen kanssa, Kasper Pennanen / Tatu Hakkarainen, lentopallokenttien menestyjät ja tuoreet Suomen sekä Hollanin mestarit, loimaalais-sastamalalainen duo Kasimir Vuorinen / Sakari Mäkinen. Myös Pasi Hyvärinen / Tuomo Ikonen pari nähdään jälleen yhdessä hiekoilla.

Miesten villit kortit pääsarjaan saivat U18 EM-kisoihin lähtevät Niilo Kilpinen / Konsta Viljamaa sekä Juho Turri / Matti Maijala.

Naisten pääsarjaan suoraan pääsevät parit
Sinisalo Sara / Kyröläinen Maisa
Johansson Eeva / Sinisalo Ida
Metsäkoivu Tuuli / Pirttimäki Elina
Hirvonen Ester / Mäenpää Peppiina
Metsäkoivu Katja / Väärälä Venla
Aaltola Kirsi / Rantala Anna
Tuominen Sara / Henriksson Milja (Villi kortti)
Kirvesmäki Emmi / Kainulainen Liina (Villi kortti)

Naisten osallistujalista

Miesten pääsarjaan suoraan pääsevät parit
Pennanen Valtter / Pennanen Arttur
Sorvoja Ville / Viitala Otto
Topio Pyry / Pulkkinen Samu
Viljamaa Veeti / Viljamaa Viktor
Pulkkinen Teppo / Parviainen Petri
Vuorinen Oskari / Tuomela Marko
Turri Juho / Maijala Matti (Villi kortti)
Kilpinen Niilo / Viljamaa Konsta (Villi Kortti)

Miesten osallistujalista

Kauden aiemmat osakilpailuvoittajat

Hiekka open, Vantaa:
Milja Henriksson / Elina Pirttimäki
Ville Sorvoja / Pyry Topio

Aikuisten SM-osakilpailut 2024

Hiekka Open, Vantaa 4.-5.5. (Hiekka BV Club)
Sastamala Open 14.-16.6. (Kaalisaari)
Kalajoki 12.-14.7. (Hiekkasärkät)
Hyvinkää Open 19.-21.7. (BVH Areena)
Hietsu Open, Helsinki 2.-4.8. (Hietsu)
SM-finaalit, Tampere 9.-11.8. (Keskustori)

Lisätietoja kesän aikuisten SM-kiertueesta

Juniorien- ja Aikuisten SM-kiertue & Halli-kiertueet, JNBT- ja JNCT-kiertueet:
Jyrki Nurminen / JNBV
jyrki.nurminen@jnbv.fi
kiertueet@jnbv.fi
044-0864280

Lisenssit ja kilpailusäännöt Jari Lankinen (jari.lankinen@lentopalloliitto.fi)

Teksti: Toni Flink

Back to top