Skip to Content
Euroopan cupit

Suomelle neljä paikkaa lentopallon Eurocupeihin

Suomalaisille lentopallojoukkueille on tarjolla neljä paikkaa tulevan kauden Eurocupeihin. Naisissa ja miehissä Suomelle on paikka Mestarien liigan karsintakierroksille ja samoin yhdet paikat kolmannen tason Challenge Cupiin.

Mestarien liigan karsintakierroksen paikat kuuluvat Pölkky Kuusamolle naisissa ja VaLePa Sastamala Tampereelle miehissä. Jos joukkue ei selviydy Mestarien liigassa lohkovaiheeseen (4. kierros), sen pelit jatkuvat toiseksi korkeimman tason kilpailussa CEV Cupissa.

Challenge Cupin paikkoihin ovat Suomesta oikeutettuja Hämeenlinnan Lentopallokerho naisissa sekä Akaa-Volley miehissä. Jos kyseiset seurat eivät lähtisi mukaan, nostetaan mukaan Mestaruusliigan loppujärjestyksen mukaisesti aina seuraava seura osallistujaksi.

Suomen sijoitukset rankingeissa ovat pudonneet paljon ja pääasiallinen syy on yhden koronakauden jääminen suomalaisjoukkueilta väliin CEV ja Challnege Cupeissa. Miesten CEV ja Challenge Cupin rankingissa Suomi on pudonnut sijalta 14 sijalle 23, kun viimeinen CEV Cupin paikka menee 17:ntenä olevalle Ukrainalle. Naisissa Suomen sijoitus on samalla listalla 22, kun se oli vuotta aiemmin 12. Viimeinen CEV Cupin paikka menee naisissa sijalla 17 olevalle Portugalille.

Jos Venäjän ja Valko-Venäjän sulkeminen Eurocupeista jatkuu, tulee paikkajakoihin pieniä muutoksia, mutta ne eivät koske suomalaisjoukkueita. Miehissä Mestarien liigassa ”Venäjän paikat” menisivät Saksalle, Ranskalle sekä Serbialle ja naisissa Puolalle, Romanialle sekä Tsekille.

Mestarien liigan voitosta on luvassa 500 000 euroa, kakkospaikasta 250 000 ja välieräpaikasta 125 000 euroa. CEV Cupissa voittaja palkitaan 80 000 eurolla ja Challenge Cupissa 50 000 eurolla.

Ilmoittautuminen päättyy Eurocupeihin 6. kesäkuuta. Arvonnat tapahtuvat 28. kesäkuuta Luxembourgissa.

Eurocupien paikkajako kokonaisuudessaan kaudelle 2023-2024

Back to top