Skip to Content
Euroopan cupit

Savo Volley venyi suurtekoon – Punainen Tähti sammui Kuopiossa

Savo Volley oli keskiviikon lentopallon Eurocupin illan juhlittu suomalaissankari, kun se eteni jatkoon CEV Cupissa kaadettuaan serbialaisen Punaisen Tähden, Crvena Zvezdan. Ford Levoranta Sastamala (VaLePa), Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit sen sijaan kaikki putosivat jatkosta.

Makea voitto ja jatkopaikka Savo Volleylle

Kun ensimmäinen ottelu Serbiassa oli päättynyt Crvena Zvezdan 3-2 -voittoon Savo Volleysta, riitti suomalaisjoukkueen jatkopaikkaan, kun nyt kotijoukkue iski reilussa kahdessa tunnissa tauluun lukemat 3-1 (22-25, 25-18, 25-22, 27-22).

  • Huikea juttu koko joukkueelle ja koko seuralle, hehkutti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
  • Serbiassa pelasimme viisi hyvää erää ja nyt neljä. Tämmöisiä vääntöjä joukkueelle tarvitaan.
  • On hienoa, että meillä on rosteri, josta löytyy vaihtoehtoja. Nyt junnut tulivat kentälle ja käänsivät ottelun meille.

Tolvanen viittasi kolmannen erän pistetilanteeseen 2-9, kun vieraat tuntuivat olevan vauhdilla menossa jo toisen erän voittoon. Tolvanen teki tuplavaihdon, eli otti pois kentältä hakkuri David Kisielin ja passari Madej Maciejin ja marssitti tilalle Veikka Lindqvistin ja Ilja Ivanovin.

Nuoret siivittivät kotijoukkueen huimaan pisteputkeen, ja pian tilanne olikin jo tasan 16-16. Sen jälkeen kotijoukkue pikku hiljaa kasvatti etumatkaa, ja Ivanov sai kunnian lopettaa erän työntämällä vastapalloksi nousseen pallon vastustajan kenttään.

Neljännessä erässä pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Vieraat kävivät parin pisteen johdossa tilanteessa 16-18, mutta Miki Jauhiaisen, Andrus Raadikin ja Lindqvistin hyökkäyksillä Savo Volley kiri rinnalle ja ohi.

Vierailla oli neljännessä erässä kaksi eräpalloa – jos niistä olisi tullut piste, olisi se merkinnyt savolaisten suoran jatkopaikan menetystä.

Näin ei kuitenkaan käynyt, ja torjuntakolmikko Jauhiainen, Raadik ja Lindqvist sai kunnian päättää ottelun savolaisten ensimmäisestä erä- ja ottelupallosta.

Savo Volley saa toisella kierroksella vastaansa jo 2019 Europeleistä tutun romanialaisen C.S. Arcada Galatn, joka pudotti jatkosta bulgarialaisen Neftohimik Burgasin voitoin 3-1 ja 3-0.

Otteluiden runkopäivät ovat Savon kotiottelulle 29.11.-1.12. ja vierasottelulle. 13.-15.12.

Ottelutilasto

Ford Levoranta Sastamala säikäytti Modenaa

Hallitseva miesten Suomen mestari VaLePa, Eurocupeissa Ford Levoranta Sastamala, säikäytti maailmantähtiä keskiviikkona Italiassa. FLS voitti Vaisa Group Modenalta avauserän, mutta sen jälkeen kotijoukkue sai otteen pelistä ja vei jatkopaikan lopulta voitettuaan avausottelun 3-0 jatkoksi nyt kotonaan toisen ottelun 3-1 (21-25, 25-20, 25-20, 25-18).

FLS esiintyi Modenassa edukseen ja tilastollisesti ottelu oli varsin tasainen torjuntoja lukuunottamatta. Ne Modena vei 15-5. Hyökkäykset olivat 45%-41%, vastaanotto 55%-45% ja hyökkäysvirheet 9-10.

Urpo Sivula teki vieraille 16 pistettä ja kotijoukkueen tehokkain oli 13 pistettä tehnyt olympiavoittaja Earvin Ngapeth.

Modenan seuraava vastustaja on turkkilainen Arkas Izmir, joka pudotti jatkosta Niklas Breilinin belgialaisjoukkueen Caruur Volley Gentin (3-2, 3-1).

Ottelutilasto

Akaa-Volley jäi erävoitoitta Challenge Cupissa

Akaa-Volleyn seurahistorian ensimmäiset Europelit toivat kaksi 0-3 -tappiota, kun Azoreilla kärsityn avaustappion jatkoksi A.J. Fonte Bastardo oli keskiviikkona Akaassa parempi 0-3 (21-25, 22-25, 22-25).

Akaan paras pistemies oli 15 pistettä tehnyt Greg Petty ja toiseksi paras yhdeksän pistettä tehnyt hakkuri Ali Fazli.

Portugalilaiset kohtaavat seuraavalla kierroksella virolaisen SC Duo Tarton, joka pudotti jatkosta slovakialaisen Mirad Unipo Presovin.

Ottelutilasto

Steaua selkeästi Tiikereitä vahvempi Romaniassa

Steaua Bukarest lähti toiseen osaotteluun Challenge Cupissa Kokkolan Tiikereitä vastaan voitettuaan avausosan Kokkolassa 3-2. Toisen ottelun Bukarestissa keskiviikkona kotijoukkue vei selkein numeroin 3-0 (25-17, 25-17, 25-21).

Kotijoukkue hyökkäsi 55% tehoilla, Tiikereiden hyökkäyksen oltua 39. Hakkuri Daniel Thiessen oli kokkolalaisten paras pistemies yhdeksläälä pisteellä keskipelaajien Antti Leppälän ja Rami Rekomaan kerättyä pisteen mieheen vähemmän.

Steaua kohtaa 16 joukossa israelilaisen Hapoel Mate-Asher Akkon.

Ottelutilasto


Back to top