Skip to Content
Euroopan cupit

LP Salon Mestarien liiga päätökseen urhealla esityksellä Monzaa vastaan

LP Salon kolmas kausi naisten lentopallon Mestarien liigassa tuli päätökseen tiistaina, kun se haastoi ajoittain erittäin ennakkoluulottomasti maailmantähtiä vilisevän Vero Volley Monzan. Voittajasta toki ei ollut epäselvää italialaisten tarvittua jatkopaikan metsästyksessään puhdasta voittoa. Sellainen myös tuli loppunumeroiden oltua 0-3 (21-25, 13-25, 23-25). Kaksi erää LP Salo pystyi haastamaan vieraat tasapäisesti.

Lohkon toisessa päätöskierroksen ottelussa VakifBank Istanbul löi kotonaan ranskalaisjoukkue ASPTT Mulhousen 3-0 (25-11, 25-18, 25-21). VakifBank voitti lohkon täysin pistein ja eteni kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin. Monzan kohtalo jatkopaikan suhteen jäi muiden lohkojen päätöspelien varaan, kun vain kolme parasta lohkokakkosta etenee jatkoon lohkovoittajien seuraksi.

LP Salo päätyi lohkossa neljänneksi tasapisteissä ja tasaerissä ASPTT Mulhousen perässä. Ranskalaisjoukkueen eräpisteiden suhde ratkaisin kolmospaikan heidän edukseen. LP Salo voitti kuudesta lohkopelistään yhden ja hävisi viisi.

LP Salon avausseitsikko tiistaina: Saana Virtanen, Iina Andrikopoulou, Jessica Kosonen, Elena Becheva, Anna Czakan, Kaisa Nyman, Netta Laaksonen (L).

Kotijoukkue rynnisti ennakkoluulottomasti avauserään johtaen sitä 5-1 ja vielä 7-4. Erinomainen ja rohkea pelaaminen kantoi mainiosti vielä pidempäänkin, LP Salo johti erää vielä 14-13. Vielä lukemissa 19-19 kotijoukkue oli tasatilanteessa. Erän loppupalloissa Monza oli tarkempi ja vei erän 21-25. Erän hahmo oli Monzan hakkuri Lise Van Hecke, joka teki peräti yhdeksän pistettä. Erä oli kokonaisuudessaan LP Salolta mainio, sen hyökkäysprosenttikin oli 48 (Monza 50). Erän mainittaviin tapahtumiin kuului myös Monzan passarivaihto, kun ilmeisesti hieman itseään satuttanut Alessia Orro vaihtui Jennifer Boldiniin.

Toisessa erässä vieraat menivät menojaan voittaen sen 13-25. Monzan hyökkäys oli erässä 63% ja kotijoukkueen vain 27. Kun LP Salo lisäksi teki vieraille virheillään 10 pistettä, oli erä täysin italialaisjoukkueen.

Kolmannessa erässä LP Salo heitti vieraille jopa ensimmäistä erää vahvemman haasteen ja ajoittain huikeakin puolustuspeli piti numerot tasaisena. 23-23 -numeroista Monza kuitenkin otti kaksi tarvittavaa pistettä puhtaaseen 3-0 -vierasvoittoon.

Kentän ykkönen oli Monzan belgialaishakkuri Lise Van Hecke, joka teki kolmeen erään huimat 23/+18. Kotijoukkueen tehokkain oli Iina Andrikopoulou 15/+13. 18-vuotias passari Saana Virtanen pelasi todella ennakkoluulottomasti ja ansaitsee isoa suitsutusta esityksestään.

Marco Gaspari, Monza:

  • Ihan alkuun onnittelut LP Salolle. He pelasivat ilman ongelmia ja pelottomasti. Heillä oli hyvä syöttö ja saivat meitä sillä vaikeuksiin. Heillä on hyviä syöttäjiä, joka oli tiedossamme. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat samankaltaisia. Tästä pelistä opimme, että keskittymisen täytyy pysyä hyvänä läpi ottelun jokaista vastustajaa vastaan. Tavoitteemme oli voittaa tänään mahdollisimman hyvällä tuloksella, koska odotamme vielä mitä tapahtuu toisella puolen Eurooppaa.

Lise Van Hecke, Monza:

  • Olemme tosi onnellisia tuloksesta. Tarvitsimme tämän voiton, koska haluamme päästä seuraavalle kierrokselle Mestarien liigassa. Nyt pitää vain odottaa muita tuloksia. LP Salo pelasi hyvän pelin ja he aiheuttivat meille vaikeuksia aloitussyötöllään. Iina Andrikopoulou pelasi todella hyvän pelin, joten onnittelut hänelle. Teimme kovin töitä ja pysyimme keskittyneinä. Oli tärkeää, että voitimme tämän pelin 3-0.

Iina Andrikopoulou, LP Salo:

  • Olen tosi ylpeä meidän joukkueesta, kaksi erää taisteltiin tosi hyvin. Mutta harmittaa älyttömästi, ettei saatu vietyä yhtäkään erää. Mielestäni meidän pelimme ovat olleet nousujohteisia Mestarien liigassa ja huomaa, että pystymme haastamaan noita maailman kovimpia pelaajia. Oli tosi hienoa, kun yleisö eläytyi peliin. Tulee itsellekin aivan erilainen fiilis pelata.

Tomi Lemminkäinen, LP Salo:

  • Iina Andrikopoulou pelasi hienosti. Meillä oli joukkueesta vaan kaksi pelaaja plussalla, oltaisiin tarvittu enemmän pelaajia pluspisteille. Ei kukaan huonosti pelannut, mutta tällaista joukkuetta vastaan pitää pelata tosi hyvin, että pääsee edes plussalle. Hyvää oli, että heikon toisen erän jälkeen nousimme taistelemaan vielä kolmannessa erävoitostakin. Jos oltaisiin hiukan paremmin saatu Monzan hakkuri Lise Van Hecke kiinni, olisi peli voinut venyä neljänteen erään. Mielestä saatiin kaikki muut heidän pelaajansa riittävästi kuriin. Omalla syötöllä vaikeutettiin heidän keskihyökkäystään, mikä tietenkin helpotti meidän torjuntapelaamista, mutta heidän Van Hecke pelasi kyllä todella hienon pelin. Salohallissa on käynyt aika nimekkäitä hakkureita, mutta Van Hecke menee kyllä kärkeen. Tavoite meillä oli toisella kierroksella haastaa vastustajia paremmin ja se onnistui. Päästiin tosi monessa erässä yli 20 pisteen ja siihen olen tyytyväinen. Kaksi vuotta sitten tuntui, että sarjaan osallistuminen riitti. Saana Virtanen on saanut joukkueen luottamuksen Viktoriia Tuchasvilin poissa ollessa ja koko joukkue uskoo voittoon.

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Yle Areenan ottelutallenne

LP Salon otteluohjelma Mestarien liigassa 2021-2022
23.11. ASPTT Mulhouse VB – LP Salo 3-1
9.12. LP Salo – Vakifbank Istanbul 0-3
21.12. Vero Volley Modena – LP Salo 3-0
20.1. VakifBank istanbul – LP Salo 3-0
3.2. 19:00 LP Salo – ASPTT Mulhouse VB 3-1
15.2. 18:00 LP Salo – Vero Volley Monza 0-3

Back to top