Skip to Content

Lasse Komulainen – in memoriam

Lentopalloliiton pitkäaikainen liittovaltuuston puheenjohtaja Lasse Komulainen kuoli 10.5.2023 sairauden murtamana. Hän oli syntynyt 3.4.1948 ja oli kuollessaan 75-vuotias.

Komulainen toimi liittovaltuuston puheenjohtajana vuosina 2002-2011 ja sitä ennen hän oli kuusi vuotta valtuuston jäsenenä. Valtuuston puheenjohtajana hän osallistui myös liiton hallituksen kokouksiin.

Komulaisen jäätyä pois liittovaltuuston puheenjohtajan tehtävästä hänestä tehtiin haastattelu Lentopalloliiton Kiila-lehteen. Siinä hän kertoi puheenjohtajan työstään.

– Tässä on päässyt seuraamaan lentopallon kehitystä ja on päässyt vaikuttamaankin kehitykseen. Itselle ainakin jäi sellainen kuva, että valtuuston puheenjohtaja on sellainen henkilö, jonka mielipiteitä kuunnellaan. Koen niin, että valtuuston puheenjohtaja on hallituksen puheenjohtajan aisapari ja myös toimitusjohtajaan nähden pitää olla hyvä keskustelusuhde. Sitä kautta pysyy ajan hermolla, Komulainen sanoi haastattelussa.

Komulainen teki työtä lentopallon hyväksi monella tavoin. Hän oli Lentopalloliiton Lounais-Suomen aluejaoston puheenjohtajana kymmenkunta vuotta ja hän oli vahvasti mukana myös liiton harrastelentopallotoiminnassa. 

Komulainen oli perustamassa lentopallojaostoa yleisseura Lamminpään Korpeen ja hän toimi seurassa poikien valmentajana parikymmentä vuotta. Lisäksi hän oli vahvasti mukana TUL:n lentopallotoiminnassa, pelasi itsekin lentopalloa innokkaasti ja eteni erotuomarina 1-luokan tuomariksi.

Komulainen oli mukana myös Lentopallon harrastuksen edistämisyhdistyksessä, joka teki varainhankintaa nuorten lentopallotoiminnan tukemiseen.

Komulainen sai opetusministeriön myöntämän Liikunnan ja urheilun ansioristin kultaisena vuonna 2009. 

Lentopalloliiton kultaisen ansiomerkin hän sai 2004 ja kauden lentopallovaikuttajaksi hänet nimettiin 2006.

Komulaista arvostettiin lentopallopiireissä erittäin laajasti. Hänen osaamisensa, tietonsa, yhteistyökykynsä ja innokkuutensa tehdä työtä lajin eteen tekivät hänestä merkittävän hahmon suomalaisen lentopalloväen keskuudessa.

Lasse Komulainen syntyi Suodenniemellä, joka on nykyään osa Sastamalaa, mutta hän muutti jo lapsena Tampereelle perheensä mukana. Hän pysyi tamperelaisena koko loppuelämänsä.

Komulainen jäi eläkkeelle UPM-Raflatacin liikuntavastaavan tehtävästä 63-vuotiaana. Hän oli yhtiön palveluksessa yli 40 vuotta, viimeiset 10 vuotta liikuntavastaavana ja sitä ennen hän hoiti parikymmentä vuotta yhtiön työsuojelutehtäviä.

Lasse Komulainen oli vaimonsa Liisan kanssa naimisissa hiukan vajaat 55 vuotta. Heillä on poika, Jyrki, joka on jo toistakymmentä vuotta asunut ja tehnyt töitä Thaimaassa.

Komulaiset kävivätkin usein Thaimaassa poikansa luona kyläilemässä ja samalla pelaamassa golfia. Monenlaista liikuntaa koko ikänsä harrastanut Lasse Komulainen innostui golfiin vasta kun jäi eläkkeelle, mutta sen jälkeen siitä muodostuikin hänen pääharrastuksensa. Lentopallon pelaaminen, pyöräily ja kalastus olivat Komulaisen suosikkiharrastuksia ennen golfia, mutta pikkuhiljaa ne jäivät sivuun. Viimeisen kerran hän pelasi golfia Pattayalla, Thaimaassa helmikuussa, jolloin hän sairastui.

Liikunnan lisäksi Komulainen harrasti myös matkailua ja kävi mielellään teatterissa. Matkat veivät eri puolille Eurooppaa, mutta myös kaukomaille, esimerkiksi Egyptiin, Malesiaan ja Brasiliaan. Lentopallon faniryhmissä hän kiersi turnauksissa ja otteluissa Suomessa ja ulkomailla melkein 40 vuotta.

Lasse Komulaisen siunaustilaisuus on perjantaina 2.6. klo 10 Lamminpään kappelissa.

Teksti ja kuva: Kimmo Nurminen, Lentopalloliiton tiedotuspäällikkö vuosina 1991-2020

Back to top