Skip to Content

Kai Liukkonen Saksan beach volley -maajoukkueen valmentajaksi

Suomen naisten beach volley -maajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Kai Liukkonen on nimetty lajien mahtimaihin kuuluvan Saksan miesten maajoukkuevalmentajaksi. 

Liukkonen toimi Suomen beach volley -maajoukkueen päävalmentajana kahdeksan vuoden ajan syksyyn 2020 asti. Edelliset seitsemän vuotta Liukkonen ehti toimia jo tätä ennen myös oman toimensa ohessa.

Pelaajaurallaan Liukkonen voitti Suomen mestaruuden 2000 ja 2002 sekä kolme himmeämpääkin mitalia.

Saksan miehet ovat viime vuosikymmenen aikana voittaneet mm. olympiakultaa (2012 Brink / Reckermann), kolme MM-mitalia (mm. 2019 hopeaa Thole / Wickler) sekä kaksi Euroopan mestaruutta.

Liukkosen tukikohtana toimii Hampuri ja päävastuuna on maan kakkosparin valmentaminen. Saksan miesten ”pakka” meni uusiksi, kun Julius Thole lopetti uransa ja Nils Ehlers nousi Clemens Wicklerin pariksi maan kärkikaksikkoon.

Liukkosen mukana Saksaan muuttaa koko perhe, johon kuuluu Aida-tytär sekä naisten maajoukkuepelaajamme Taru Lahti-Liukkonen.

– Pyrkimys on, että minä ja vaimoni pystymme harjoittamaan ammattejamme niin täysipainoisesti kuin mahdollista. Tottakai kaikki tehdään ihanan Aida-tyttäremme ehdoilla. Tämä vuosi kotona lapsen kanssa on ollut ainutlaatuisen hienoa aikaa ja erittäin tärkeää hyvinvoinnin kannalta on se, että Taru ja Aida tulevat asumaan myös ison osan ajasta Saksassa. Taru pääsee Hampurissa ollessaan harjoittelemaan Saksan naisten maajoukkueen kanssa, Liukkonen kertoo.

– Mahtavaa päästä osaksi ammattimaisesti rakennettua valmennusjärjestelmää. Lähes kaikki toimijoista ovat minulle entuudestaan tuttuja ja joidenkin kanssa olen jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Suomen vuosieni aikana.

Back to top