Skip to Content

Hopeisen liigan lauantainen vastustaja Unkari kohdattu viimeksi 2007 – Mikko Esko passasi tuolloin komean voiton

Lauantaina Akaassa pelattavan miesten lentopallomaajoukkueen alkukesän ainoan virallisen kotimaassa pelattavan turnausottelun vastustaja Unkari ei ole kovinkaan tuttu vastustaja, kun historian kirjoja selaa.

Suomi on kohdannut Unkarin miesten maaotteluissa 24 kertaa, näistä Suomi on voittanut yhdeksän ja Unkari 15. Suomessa on pelattu kahdeksan kertaa ja voitot ovat Unkarille 5-3.

Edellisestä kohtaamisesta on aikaa, se tapahtui olympiaesikarsinnoissa 30.11. 2007 Szombathelyssä. Suomi voitti ottelun tuolloin 3-0 (25-22, 25-19, 25-16)

Suomen kokoonpano edellisessä Unkari-ottelussa 2007
Passarit: Mikko Esko, Simo-Pekka Olli
Hakkurit: Mikko Oivanen, Lelu Ojansivu,
Yleispelaajat: Olli Kunnari, Matti Hietanen, Tuomas Sammelvuo, Antti Siltala
Keskipelaajat: Janne Heikkinen, Matti Oivanen, Konstantin Shumov
Libero: Tapio Kangasaniemi
Päävalmentaja: Mauro Berruto
Apuvalmentaja: Pertti Honkanen

Yle:n juttu ottelusta

Suomessa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi Kuopiossa 2003 olympiakarsinnoissa. Unkari voitti tuolloin ottelun 3-2.

EM-kisoissa Unkari ei ole ollut mukana sittebn vuoden 2001, joka on heille samalla ainoa lopputurnausosallistuminen sitten vuoden 1983. Euroopan Hopeisessa liigassa Unkari oli pronssilla viime vuonna hävittyään välierän Tanskalle 1-3 ja voitettuaan pronssiottelussa Kroatian 3-2.

Unkari on saavuttanut historiassa kaksi arvokisamitalia: EM-hopeaa 1963 ja -pronssia 1950.

Ex-passarin Robert Kochin valmentama Unkari pelasi viime viikonloppuna kaksi maaottelua Slovakian kanssa voittaen ne miolemmat 3-1.

Slovakiaa vastaan Unkarin miehistö oli:
Cameron Keen, Peter Blázsovics, Alpar Szabó, Zoltan Kovács, Patrki Hubicska, Daniel Gacs, Viktor Bán, Gabor Bögöly, Balint Magyar, Norbert Kholman, Kristof Horváth, Marcell Pesti ja Peter Varga.

Unkarin joukkueesta passari Balint Magyar (2016-2018) ja keskipelaaja Alpar Szabo (2015-2018) ovat pelanneet Mestaruusliigaa Vantaa Ducksin paidassa.

Back to top