Skip to Content

Haku lentopallon yläkoululeiritykseen 2023-2024 käynnissä

Haku lentopallon yläkoululeiritykseen ensi lukukaudelle 2023-2024 on avattu. Hakuaika päättyy heinäkuun lopussa. Lentopallon yläkoululeiritys on tarkoitettu 7.-9. -luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille (tytöt ja pojat). Leirien tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi kouluvuoden aikana.

Yläkoululeirityksen pääpaino on nuorten urheilijaksi kasvamisessa ja siihen liittyvissä eri osa-alueissa (elämäntaidot, ravitsemus, psyykkinen valmennus) joita Olympiakomitean yläkoulumallissa on sisällytettynä. Lajiharjoittelu ja urheilijaksi kasvu tukevat toisiaan leiritysmallissa.

Lajiharjoittelussa leireillä nuoria valmennetaan Suomen Lentopalloliiton valmennuksen linjausten mukaisesti. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia. Alueen päävalmentajat vastaavat oman alueensa yläkoululeiritoiminnan toiminnasta yhdessä lentopalloliiton maajoukkuevalmentajien kanssa.

Maajoukkuekatsastus osana yläkoululeiritoimintaa:

Yläkoululeiritys on linjattu kiinteäksi osaksi Lentopalloliiton valmennusjärjestelmää, aluevalmennuksen yhdeksi kiinteäksi osaksi. Yläkoululeiritys toimii Lentopalloliiton jokaisella viidellä alueella ja se on tehokas, 4-5 viikon vuosittainen harjoittelun tehostaminen väline. Tulevalla toimintakaudella tuomme myös maajoukkuekatsastuksen osaksi yläkoululeiritystä. Alueen päävalmentaja ja leirien valmentajat katsastavat yläkoululeirityksessä olevia pelaajia ensimmäisiin nuorten maajoukkuetapahtumiin ja ehdottavat alueeltaan potentiaalisia pelaajia maajoukkuevalmentajille.

Hakulomake avautuu 11.4.2023 ja haku päättyy 31.7.2023

Linkki hakulomakkeeseen löytyy tästä

Back to top