Skip to Content

Loimaalla pelataan vuonna 2025 järjestyksessä neljäskymmenes Power Cup

Maailman suurimmassa lasten ja nuorten lentopalloturnauksessa heitetään pallot ilmaan Loimaalla vuonna 2025. Loimaalla on pitkät perinteet lentopalloon ja se on toiminut Power Cupin järjestäjänä viimeksi vuonna 2006. Järjestävinä seuroina toimivat Jankko lentopallo ja Hurrikaani-Loimaa. Valmistelut suurtapahtumaan on aloitettu jo hakuvaiheessa, mutta nyt on aika alkaa konkretisoida suunnitelmat toteen. Valmistautuminen aloitetaankin organisaation kokoamisella.

“Olemme todella innoissamme. Loimaa sijaitsee keskellä lentopalloilevaa Suomea, joten uskon, että saamme tänne paljon joukkueita. Turnaus on iso juttu Jankolle ja Hurrikaanille, ja odotamme jo, että pääsemme tuomaan omaa osaamistamme esille”, iloitsee Jankko lentopallon toiminnanjohtaja Katariina Kojo.

“Loimaan porukalla on hyvää tekemisen meininkiä, mikä näkyi jo hakemusvaiheessa! Uskon, että saadaan yhdessä rakennettua upea tapahtuma junioreille mistä ei vauhtia puutu. On myös hyvä saada tapahtuma jälleen täysin eri puolelle Suomea ja tuoda Power Cup tällä kertaa lähemmäs Lounais-Suomea. Power Cupissa haluamme tavoittaa kaikki nuoret lentopalloilijat ympäri Suomen”, tuumaa Power Cupin tapahtumajohtaja Anna Komu.

Ainutlaatuiseksi Power Cupin tekee, että paikalla on kaikenikäisiä nuoria aina alle kouluikäisistä 22-vuotiaisiin. Nelipäiväinen urheilujuhla kokoaa yhteen lentopalloväen aina pelaajista taustajoukkoihin.

“40. turnaus kokoaa lentopalloväen suomalaisen lentopallon huipputapahtumaan Loimaalle. Seudun vahvat perinteet lentopallossa ja Pentti Uusi-Illikaisen sekä muiden Power Cupin perustajien työ lajin eteen saavat jälleen ansaitsemaansa jatkoa hienolla tavalla. Loimaa ja loimaalaiset seurat ovat vahvasti sitoutuneita tähän ja yhdessä saamme varmasti aikaiseksi upean tapahtuman lapsille ja nuorille, sekä heidän taustajoukoilleen”, kommentoi Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Karri Virtanen.

Turnauksen odotetaan keräävän Loimaalle yli 800 joukkuetta ja yli 10 000 vierasta. Turnaus järjestetään Loimaan urheilukeskuksessa. Loimaalta löytyy tekonurmikentän lisäksi lukuisia nurmi- ja hiekkakenttiä. Tapahtumalla on myös suuri vaikutus kaupungin matkailulle taloudellisesti.

“Junioritoiminta ja nuorten aktivoiminen on tärkeää alueellamme ja tätä Power Cup tukee täydellisesti. Loimaalla omataan vahva urheiluhenki ja olemmehan palloilukaupunki. Tietysti tapahtuman vierailija määrä tulee näkymään alueella myös taloudellisesti”, kommentoi Loimaan kaupunginjohtaja Jari Rantala.

Tulevana kesänä Power Cup järjestetään Imatralla 8.-11.6.2023 ja vuonna 2024 Joensuussa.

Back to top