Skip to Content

Lännen aluejaoston tiedote

Lännen aluejaosto on käsitellyt kokouksessaan 26.1.2023 Pyhännän NS joukkueen Lännen aluesarjan Keski-Pohjanmaan lohkon otteluita.

Selvitystemme perusteella olemme todenneet, että PyNS joukkueessa on pelannut pelaaja, jolla ei ole ollut eikä ole edustusoikeutta ko. sarjaan tai joukkueeseen.

Perustelut

Suomen Lentopalloliiton kilpailusäännöt sekä liiton ja Länsi-Suomen alueen aikuisten sarjamääräykset, josta lainauksena kohta 3

3.   PELAAJAMÄÄRÄT, PELIOIKEUDET
Aikuiset ja A-ikäiset pelaajat, jotka pelaavat Mestaruusliigassa tai Liiton M2, M1, N2, N1 sarjoissa eivät voi pelata alueen aikuisten sarjoissa.

B-C-ikäiset pelaajat, jotka pelaavat Mestaruusliigassa tai Liiton M2, M1, N2, N1 sarjoissa pelaavat voivat pelata alueen aikuisten alue- tai paikallissarjoissa oman seuransa yhdessä joukkueessa. Ilmoitus/lupa aina alueen kilpailuryhmältä/aluejaostolta.

Mikäli seurassa ei ole alueen sarjoissa joukkuetta voi em. nuori pelata toisen seuran yhdessä joukkueessa (kaksoisedustus). Ilmoitus/lupa aina alueen kilpailuryhmältä/aluejaostolta.

Alueen sarjassa pelaavat B-C-nuoret voivat tehdä kehitys-, tms. pelaajasopimuksen ylemmän sarjan joukkueen kanssa, Mestaruusliigan, Liiton M2, M1, N2, N1 joukkueen kanssa.

”Alhaalta voidaan siirtyä, kehityksen kannalta kokeilemaan, ylempään sarjaan.”


Päätös

Em. perusteella aluejaosto päätti, että kaikki tähän mennessä kaudella 2022-2023 pelatut ottelut PyNS tuomitaan hävinneeksi 0-3 (0-25, 0-25, 0-25).

Joukkue voi jatkaa sarjassa kauden 2022-2023 loppuun käyttäen sarjamääräysten mukaisesti edustusoikeudel­lisia pelaajia.


Länsi-Suomen aluejaosto


Lisätietoja

Back to top