Skip to Content

Maakuntavalmennus

Keski-Suomen maakuntajostolla jo pitkät perinteet maakuntavalmennuksesta ja organisaatioiden muuttuessa em. asia on pysynyt tärkeänä osana maakuntaamme.
Onneksi sijaintimme mahdollistaa yhteistyön oma Lännen kanssa mutta tärkeänä osana erittäin hyvä yhteistyö Itä-Suomeen.

Aluevalmennuksen kanssa oli haasteita ja huomasimme, että maakuntavalmennuksessa oli kyse kumminkin tärkeästä asiasta nuorille pelaajille. Vielä kun saimme kutsun Savosta osallistua Itä-Suomi Cup-turnaukseen, saimme uuden, tärkeän potkun nuorten valmennukseen ja kannustukseen lentopalloon.

Monista haasteista ja vastoinkäymisistä huolimatta olemme rohkeasti pitäneet kiinni omasta maakuntavalmennuksesta. Olemme huomanneet, että mikäli lapsi/nuori ei pääse aluejoukkueisiin, maakuntavalmennuksen kautta lapsella on mahdollista kehittyä, kasvaa, päästä ISC:iin ja sitä kautta uusiin tavoitteisiin harrastuksessaan ja jopa myöhemmin aluejoukkueeseen.

Kiitos kaikille, jotka olette haasteista huolimatta vuosiakymmeniä jaksaneet uurastaa nuorten parissa ja pitää yllä maakuntavalmennusta.


Projekti

Keski-Suomen maakuntavalmennus on projekti, jonka suunnittelu aloitetaan syyskaudella. Projekti toteutetaan leirimuotoisesti koko kauden aikana ja se päättyy toukokuussa järjestettävään Itä-Suomi Cup -turnaukseen. Projektin tavoitteena on koota Keski-Suomen tyttöjen ja poikien edustusjoukkueet turnaukseen.

Valmentajat

Maakuntavalmennusta varten on nimetty päävalmentaja, joka huolehtii valmennusleirien sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta sekä valvoo edustusjoukkueiden muodostamista. Muiden leirivalmentajien joukosta valitaan pää- ja apuvalmentajat edustusjoukkueille. Kaikki maakuntavalmentajat ovat vapaaehtoisia maakunnan seurajoukkuevalmentajia. Myös valmentajien kehittäminen on tärkeää sekä yhteen hiileen puhaltaminen.

Valmennusleiri

Maakuntavalmennusleiri voi olla joko 1- tai 2-päiväinen. Leirin aikana järjestetään useammat harjoitukset porrastettuna. Voidakseen tulla valituksi edustusjoukkueeseen, tulee pelaajan osallistua vähintään toiselle valintaleirille kauden aikana. Leiriosallistumiseksi luetaan läsnäolo koko leirin ajan ja osallistuminen kaikkiin harjoituksiin. Avoimia valmennusleirejä järjestetään kauden aikana kaksi tai kolme. Viimeistelyleiri, johon kutsutaan ainoastaan joukkueisiin valitut pelaajat, järjestetään huhtikuussa ennen Itä-Suomi Cuppia.

Leirimaksu

Valmennusleirin hinta pyritään pitämään kiinteänä ja mahdollisimman alhaisena, jotta siitä ei muodostu taloudellista estettä osallistumiselle. Leirimaksulla katetaan leiristä aiheutuvat kustannukset, jotka muodostuvat tilavuokrasta, ruokailuista ja oheistarvikkeista, kuten leiripaidat ja ensiaputarvikkeet. Leirimaksuun sisältyy valmennus, ruokailut, yliyönleirillä majoitus sekä oheisohjelma.

Ikäryhmät

Pelaajan ikäryhmä määräytyy pelaajan syntymävuoden perusteella ja noudattaa samaa periaatetta, kuin sarjojen ikäryhmäluokittelu (vrt. koululuokat). D-ikäryhmän harjoituksiin ilmoittautuvat pelaajat ovat iältään 5.-6. -luokkalaisia ja vastaavasti C-ikäryhmän harjoituksiin ilmoittautuvat pelaajat ovat iältään 7.-8. -luokkalaisia. Pääsääntöisesti maakuntaleireillä jokainen pelaaja osallistuu kuitenkin vain oman ikäryhmänsä harjoituksiin. D-ikäinen pelaaja ei voi tulla nimetyksi C-ikäisten joukkueeseen.

Vuonna 2020 myös E-ikäiset ottiin mukaan Itä-Suomi cupiin ja tähän liittyen myös heille järjestetään oma leiritys.

Ali-ikäiset leireillä

Maakuntaleirit ovat viimeistelyleiriä lukuun ottamatta avoimia kaikille C-, D- ja E-ikäryhmän pelaajille, jotka haluavat olla mukana toiminnassa.

Satunnaisesti osallistujamäärän salliessa on mukaan harjoitukseen otettu myös muutama ali-ikäinen pelaaja. Nämä pelaajat on valittu valmentajien suositusten perusteella ja täyttävät pääosin ne vaatimukset, jotka leirin onnistumiselle on asetettu. Ali-ikäisillä pelaajilla ei ole varsinaista kiintiötä, vaan heitä kutsutaan mukaan ryhmäkokojen sen salliessa. Päätöksen ali-ikäisten pääsystä mukaan leireille tekee päävalmentaja. Ali-ikäinen ei voi tulla valituksi maakuntajoukkueeseen.Maakuntavalmentajat 2023-2024

PäävalmentajaJanne Flyktman
E-pojatPaula Sasse, Taneli Nieminen
E-tytötViljo Väisänen, Susanna Asunta
D-pojatPetri Mielonen, Petteri Heikkinen, Antti Väisänen
D-tytötVesa Varis, Sami Juutilainen, Hanna Tuominen 
C-pojatTuire Koljonen, Janne Flyktman 
C-tytötPerttu Nuija, Iida-Mari Etelä, Arja Peltonen, Saara Jalkanen 

Maakuntaleirit

AikaIkäluokkaPaikkaIlmoittautumislinkki
27.01.2024Valintaleiri 1C-, D-, E-nuoretLeppävesi
17.2.2024Valintaleiri 2 (Teholeiri)D- ja E-nuoretSaarijärvi
24.2.2024Valintaleiri 2C-nuoretKorpilahti
27.4.2024ViimeistelyleiriC-, D-, E-nuoretLisätietoja

Janne Flyktman

Päävalmentaja

Lisätietoja

Perttu Nuija

Leiritysvastaava
Back to top