Skip to Content

Ohjeet Beach Volley kentän rakentamiseen

Kentän rakennusohjeet

Beach volleyn kentän rakentajien avuksi on tehty kenttäopas. Siinä kerrotaan, mihin tekijöihin kannattaa kiinnittää huomiota kenttää suunniteltaessa ja rakentaessa. Kentän oleellisimman osan muodostaa oikeanlaatuinen pelialushiekka. Hiekan oikea valinta on tärkeää pelattavuuden ja hoidon kannalta.

Kentältä edellytetään pehmeyttä, joten hiekan pitää olla irtonaista. Pehmeä, tiivistymätön kenttä on sopiva ponnistusalusta ja pehmeään hiekkaan syöksyminen pallontavoittelutilanteissa on turvallista. Hyvälaatuisen hiekan tunnusmerkit ovat: tasarakeisuus, eikä hiekka sisällä hienoainesta (< 0,063 mm), eikä myöskään isoja rakeita (> 1 mm).

Oppaassa käsitellään myös pelialueen rakentamisessa huomionarvoisia tekijöitä, pelialueen mittoja ja pelialuevälineitä. Esim. kentän koko on 8 x 16 metriä (suorakulman muotoinen alue) ympärillään joka puolelta vähintään 3 metrin levyinen vapaa-alue. Hiekkaa kentällä pitää olla vähintään 30 cm, jotta pelilliset ominaisuudet olisivat beach volleyn luonteen mukaiset.

Opas on tarkoitettu kenttien rakennuttajille, rakentajille, kenttien käytöstä vastaaville ja lajista kiinnostuneille. Beach volleyn kenttäoppaan voit tilata täältä.

Yleisten beach volley -kenttien sijainti

Osoitteesta http://www.sport.jyu.fi kohdasta liikuntapaikat löytyy yleisten beach volley –kenttien sijainti ja sivuilta löytyy myös kartat pelikentistä. Valitettavasti kaikkia kenttiä ei palvelusta löydy, joten puuttuvista tiedoista kannattaa ottaa yhteyttä kunnan liikuntatoimistoon.

Beach volley -varusteista

Beach volleyn pelaamista varten tarvittavia varusteita kentän lisäksi ovat verkko, rajanauhat, antennit (ei välttämätön) ja beach volley -pallo, jonka paine on 171-221 millibaaria. Kansainvälisen Lentopalloliiton FIVB:n virallinen beach volley -pallo on Mikasa VLS 300.

Back to top