Skip to Content

Snow volley

Snow volley eli lumilentis on talvella ulkona pelattava joukkuelaji. Euroopan Lentopalloliitto CEV panostaa lentopallon ja beach volleyn ohella myös snow volleyhin, jonka suosio varsinkin Keski-Euroopassa lisääntyy koko ajan. Snow volleyta pelattiin näytösluonteisesti Pyeongchangin olympialaisissa.

Snow volleyssa on jo muutaman vuoden ajan pelattu Euroopan Touria, ensimmäiset EM-kisat pelattiin maaliskuussa 2018 Itävallassa. Pelipaikkoina olivat Wagrain-Kleinarl ja Flachau, joka on myös lajin syntysijoja.

Myös Suomessa ollaan ottamassa askeleita lajin edistämiseksi. Snow volley -turnauksia on järjestetty mm. Kouvolassa, jossa pelataan jokakeväinen ”Täydenkuunturnaus”.

Säännöt ja turnaukset

Heinäkuussa 2018 Wienissä pidetyssä kansainvälisessä kokouksessa lajin pelisääntöjä täsmennettiin seuraavasti: Pelimuoto ”kolme vastaan kolme”, erät 15 pisteeseen kahdesta voittoerästä (2-0, 2-1), pelialue 16 x 8 m, torjunta ei ole kosketus ja passi lentopallon tulkintalinjalla (ei siis beach volleyn tulkintalinja). Rotaatio on vapaa eli pelaajat voivat ryhmittää joukkueensa vastaanotossa haluamallaan tavalla.

Joukkueessa voi olla myös neljä pelaajaa, jolloin yksi pelaaja on vaihdossa. Erässä saa käyttää kaksi vaihtoa. Lentopallosta poiketen ei ole pakko vaihtaa samaa pelaajaa kentälle ja takaisin.

European Tour

EM-kisat

Viralliset säännöt englanniksi

Back to top